Dan pred koncem Roglič ostaja v rumenem

Dan pred koncem Roglič ostaja v rumenem
18.02.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič ostaja v vodstvu na dirki po Algarveju. Ravninsko etapo je dobil Andre Greipel. Do konca še zahtevna nedeljska etapa.

Na dirki ekstra kategorije po Algarveju je za kolesarji četrta etapa. Vsekakor posebna tudi za Slovence in predvsem za Primoža Rogliča.

Po drugem mestu v drugi etapi in tretjem na včerajšnjem kronometru je namreč danes vozil v rumeni majici najboljšega v skupnem seštevku. Etapa je bila dolga kar 204 km. Start je gostilo mesto Almodovar, cilj pa Tavira. To pa je bila priložnost za sprinterje, ki tega niso želeli izpustiti iz rok. Etapo je zaznamovala manjša skupina ubežnikov.

Sestavljali so jo Ryan Mullen (Cannondale-Drapac), Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij), Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) in João Matias (LA Alum ínios-Metalusa BlackJack). Slednji je popustil še daleč pred ciljem, preostali pa so vztrajali zelo dolgo. Na koncu je bilo celo zelo napeto. Rogličevo vodstvo nikoli ni bilo zares ogroženo.

Pobeg pa se je končal dva kilometra pred ciljem. Sledil je sprint. Jasper Stuyven je je začel s sprintom in je tako poskušal pripraviti dober položaj za Johna Degenkolba. A tokrat je bil Andre Greipel premočan. Po skoraj petih urah dirkanja se je veselil zaslužene zmage. John Degenkolb je bil drugi, tretji pa Dylan Groenewegen. Primož Roglič je etapo končal na 18. mestu. Simon Špilak je bil 61.

Kaj pa skupni seštevek pred zadnjo etapo? Roglič ima 22 sekund prednosti pred Michalom Kwiatkowskim in 36 pred Jonathanom Castroviejom. Sledijo Gallopin, Sanchez, Martin, Benoot, Antunes … Simon Špilak za Rogličem zaostaja za dve minuti in sedem sekund. Trenutno je 13. Zadnja etapa se bo končala na vrhu vzpona, tako da lahko še vedno pride do sprememb v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ