"Današnji dan je neverjeten"

"Današnji dan je neverjeten"
03.07.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Fabio Jakobsen. V krstnem nastopu na dirki po Franciji je že v prvi sprinterski etapi prišel do prestižne zmage. Spisal je neverjetno zgodbo.

Še kako živ je spomin na padec na dirki po Poljski, ko je Fabio Jakobsen grdo padel. Mnogi so sprva ugibali, če bo sploh preživel. A Jakobsenu je uspelo. Vrnil se je v kolesarsko karavano, pri Quick Stepu so ga tudi potrpežljivo počakali. Dobil je novo priložnost za dokazovanje in lani je blestel na dirki po Španiji.

Letos je v sprintih spet dokazoval, da spada med najboljše sprinterje in v ekipi je dobil prednost pred Markom Cavendishem. Patrick Lefevre mu je zaupal in zdaj se mu je Jakobsen zahvalil na najlepši način. Z zmago. "Dolg proces je za mano. Korak za korakom. Veliko ljudi mi je pomagalo pri tej vrnitvi, tako da se jim s to zmago zahvaljujem. Vesel sem, da še vedno uživam v dirkanju in da še vedno lahko zmagam," je dejal Jakobsen.

V zaključku mu je pomagal tudi nosilec rumene majice Yves Lampaert, ki je ob vstopu na most padel, a je uspel ujeti glavnino. Za konec je svoje opravil še Michael Morkov. Potem pa je Jakobsen v zadnjih metrih ugnal še Wouta Van Aerta. "Ekipa me je držala v ospredju in tam smo bili tudi po koncu mostu. Michael Morkov me je pripeljal na kolo Wouta Van Aerta. Potem sem bil ob Petru Saganu. Dotaknila sva se, a na srečo sva ostala na kolesih, tako da sem lahko prehitel še preostala tekmeca."

Van Aert je bil še drugič v dveh dneh drugi, a se je lahko potolažil s prevzemom rumene majice, saj si je priboril odbitne sekunde. Lampaert je zdaj drugi, Pogačar pa je kljub padcu ostal na tretjem mestu. A glavni junak druge etape je bil Jakobsen: "Vesel sem zmage. Noge so me bolele, a za to smo trenirali. 15 let sem sanjal o tem trenutku. Rad bi se zahvalil Danski za topel sprejem in vzpodbujanje."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ