Danes bogat dirkaški dan, v ospredju pa Tratnik na Brabantski puščici

Danes bogat dirkaški dan, v ospredju pa Tratnik na Brabantski puščici
13.04.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Če želite sredino popoldne preživeti v družbi kolesarjev na televizijskih zaslonih, vas danes čaka pestra izbira. V ospredju bo Jan Tratnik, ki bo eden od favoritov na Brabantski puščici, v akciji pa bodo tudi slovenske ekipe.

Danes je pred nami zadnja klasika letošnje pomladi za Jana Tratnika in priložnost, da unovči vrhunsko formo še kot kapetan ekipe Bahrain Victorious. Letos spomladi res blesti na klasikah, deveti je bil na Milanu – Sanremu in Dwars Door Vlaanderen, 12. pa na dirki po Flandriji in klasiki Amstel Gold.

Zadnja priložnost pred premorom bo zanj Brabantska puščica, ki odlično ustreza njegovim karakteristikam z razgibanimi zaključnimi krogi in vzponi, na katerih je Jan letos že dokazal, da lahko naredi razliko in se odpelje tekmecem. Pri Bahrain Victoriousu napovedujejo, da bo njihov edini kapetan in da bodo naredili vse, da ga v dobrem položaju pripeljejo v zadnji krog. Leta 2018 je bil Tratnik na Brabantski puščici že 5., letos pa bi morda lahko posegel še nekoliko višje.

Tratnika lahko spremljate na Eurosportu in GCN-ju od 15:30 dalje, še pred tem pa bo na sporedu tudi ženska dirka. 

Slovenske ekipe začenjajo dirko Beograd – Banjaluka

Za slovenske zasedbe se začenja ena največjih etapnih dirk sezone od Beograda do Banjaluke. Gre za letos kar petdnevno dirko prve kategorije UCI, ki se odloča v šprintih in tokrat tudi na 4 km dolgem uvodnem kronometru. Leta 2018 je dirko kot zadnji Slovenec dobil Gašper Katrašnik.

Letos so na štartu KK Kranj, KK Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic ter reprezentanca Slovenije, ki je sestavljena iz kolesarjev MebloJogija.

Pestro tudi na Siciliji, v Turčiji in Franciji

Čeprav danes ni na sporedu nobene dirke svetovne serije, pa je tekmovalni spored zelo natrpan. Nadaljujejo se boji na dirki po Turčiji, kjer bo na sporedu odločilni dan za zmago v skupnem seštevku, saj se kolesarji v zaključku vzpenjajo na Maniso (14 km, 7 %).

Na Siciliji je na sporedu druga etapa, po šprinterski prvi bo tokrat zaključek zelo razgiban, morda bi lahko spremljali solo napad do zmage ali pa šprint manjše skupine. Zagotovo se bo poizkusil dokazati Vincenzo Nibali, ki dirka pred domačimi navijači.

Za konec omenimo še etapno dirko Tour de Loir (UCI 2.2.), ki se začenja v Franciji, na njej pa ne bo slovenskih kolesarjev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ