"Danes lahko kolesarim" (VIDEO)

"Danes lahko kolesarim" (VIDEO)
19.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Danes lahko kolesarim." Tako je pred dvema dnevoma Chloe Dygert zapisala ob video posnetku, ki ji vrača upanje.

Chloe Dygert je lani osvojila naslov svetovne prvakinje v vožnji na čas. V Yorkshiru je prepričljivo ugnala Nizozemki. Za več kot minuto in pol je zaostala Anna Van der Breggen, skoraj za dve minuti pa Annemiek Van Vleuten.

Zdaj 23-letna Američanka je bila tudi letos na 31,7 km dolgem kronometru v Imoli na odlični poti proti zmagi. Na vmesnem času je imela po 14,9 premaganih kilometrih tudi najboljši čas. Potem pa je na spustu izgubila nadzor nad kolesom.

V desnem ovinku jo je odneslo čez ograjo. Ob trku z ograjo pa si je hudo poškodovala kvadriceps. To je bilo 24. septembra. Odpeljali so jo v bolnišnico v Bologno, kjer so jo tudi operirali. Zdaj pa poteka dolgotrajna rehabilitacija. Očitno pa gre Dygertovi zelo dobro.

Sproti je na Instagramu objavljala fotografije in video posnetke o poteku rehabilitacije. In zdaj je objavila tudi posnetek prvih “obratov”. Ti seveda še niso tisti pravi, a so dokaz, da je Američanka na dobri poti. Naslednje leto ima vsekakor velike cilje, vključno z olimpijskimi igrami.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ