Danny MacAskill ob vrnitvi na Škotsko uganjal vragolije z gorskim kolesom (video)

Danny MacAskill ob vrnitvi na Škotsko uganjal vragolije z gorskim kolesom (video)
12.10.2016 AVTOR: Matej Zalar
Norec na kolesu, kot velikokrat kličejo Dannyja MacAskilla, je svetovno prepoznavnost dobil z zelo odmevnimi internetnimi videoposnetki, kjer MacAskill premika meje mogočega.

Danny MacAskill je na spletu predstavil že kar nekaj njegovih videov, kjer meje mogočega premika na različnih krajih po svetu. Najbolj dih jemajoč je bil The Ridge na otoku Skye, kjer je MacAskill z gorskim kolesom skakal po grebenu, kjer bi bila vsaka napaka bržkone usodna.

Tokrat se je Škot vrnil domov, ob vrnitvi pa je želel posneti nekaj drugačnega. "Nisem želel na splet poslati še enega "norega " videa. Odločil sem se za bolj zabavno vsebino, in sicer za izlet z gorskim kolesom po podeželju, kjer sem lahko preizkusil tudi nekaj bolj zapletenih trikov, ki jih na zahtevnejšem terenu ne bi mogel. Zabavni učinek sem želel poudariti tudi z izbiro glasbe iz Božanske komedije, " je nastajanje videa za redbull.com opisal MacAskill.

 

Na koncu je videu dodal še prikaz "behind the scenes ", kjer lahko vidimo, da tudi takšen mojster, kot je škotski kolesar, potrebuje veliko poizkusov, da mu uspejo flipi čez ograje, bočno drsenje po podrtem drevesu, skok na železniški tir in še kaj. 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ