Danska: Največje slovensko upanje Luka Mezgec

Danska: Največje slovensko upanje Luka Mezgec
27.07.2017 AVTOR: D. Z.
Selektor Andrej Hauptman je razkril imena kolesarjev, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu na Danskem. Glavni adut bo sprinter Luka Mezgec.

Sicer smo še vsi pod vrisom izjemne dirke po Franciji in izjemnega Primoža Rogliča, a sezona 2017 se nadaljuje.

In to s še kako pomembnimi preizkušnjami. Bliža se klasika v San Sebastianu, bliža se dirka po Poljski. Obe spadata med dirke World Toura. Bliža pa se tudi evropsko prvenstvo. Drugo leto zapored se bodo za evropske naslove borili tudi člani, lansko zmago pa bo branil Peter Sagan. Evropsko prvenstvo bo gostil danski Herning.

Začelo se bo 2. avgusta, končalo pa prav s cestno člansko dirko 8. avgusta. Na prvenstvu bo nastopilo kar 26 slovenskih kolesarjev in kolesark. Predvsem med člani bo novopečeni selektor Andrej Hauptman po izjemni sezoni lahko računal na kar devet kolesarjev. Člani bodo morali premagati 241 kilometrov dolgo krožno preizkušnjo. Ta ne bo preveč zahtevna, tako da mnogi pričakujejo sprint glavnine. Prav zato je člansko ekipo Hauptman sestavil okrog Luke Mezgeca.

“V ekipi so tudi drugačni tipi kolesarjev, če bo razplet drugačen, če bosta svojo vlogo odigrala veter ali dolžina dirke. Večina kolesarjev za nastop ve že tri mesece in kljub natrpanemu urniku se jih je večina tudi z veseljem odzvala na moj poziv, ” so izjavo Andreja Hauptmana zapisali na uradni spletni Kolesarske zveze. In, kakšna je ekipa? Luka Mezgec bo glavni adut za sprint. Družbo pa mu bodo delali še Kristijan Koren, Matej Mohorič, Marko Kump, Luka Pibernik, Jan Tratnik, David Per, Rok Korošec in Matej Mugerli.

“Na Danskem mi zagotovo ne bo treba razmišljati o Calebu Ewanu, ampak bom razmišljal le o sebi. Zagotovo bom hranil moči za sprint, je pa res, da bom s to ekipo prvič, da se bomo malo lovili, a vseeno mislim, da se bomo ujeli, ” je po zapisu na uradni spletni strani Kolesarske zveze dejal Luka Mezgec. V kronometru Slovenci ne bodo nastopili. Martin Hvastija bo vodil mlado reprezentanco do 23 let. Računal pa bo na Gašperja Katrašnika, Žigo Jermana, Luko Čotarja, Izidorja Penka, Matica Grošlja in Tadeja Pogačarja.

V kronometru bosta nastopila Grošelj in Penko. Andrej Cimpič bo vodil mladince. Reprezentanco bodo sestavljali Nik Čemažar, Marko Hozjan, Blaž Debevec, Aljaž Omerzel, Luka Sagadin in Aljaž Jarc. Med članicami bo nastopila samo Polona Batagelj, med mlajšimi članicami bosta tako na cestni dirki kot na kronometru nastopili Katja Jeretina in Urška Žigart, med mladinkami pa se bosta borili Vita Movrin in Karin Penko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ