Danski mediji: Kristjan Kumar naj bi padel na dopinški kontroli

Danski mediji: Kristjan Kumar naj bi padel na dopinški kontroli
10.09.2014 AVTOR: D. Z.
Nič kaj razveseljujoča novica. Danski spletni portal cykelmagasinet.dk piše, da naj bi 18-letni Kristjan Kumar padel na dopinški kontroli.

Kristjan Kumar letos še zadnje leto nastopa v mladinski kategoriji. Potem, ko je bil stalni reprezentant, je prav v letošnji sezoni naredil velik napredek. Med drugim je na izjemen način zmagal na močni mednarodni dirki Trofeo Karlsberg.

Nemška preizkušnja je štela tudi za Pokal narodov, kar pomeni, da je bila konkurenca na startu zelo močna. A prav na tej dirki - tako piše cykelmagasinet.dk - naj bi Kumar padel na dopinški kontroli. V vzorcu, ki naj bi mu ga odvzeli zadnji dan dirke naj bi našli sledi eritropoetina.

Kumar je na tej dirki najprej dobil drugo etapo in potem majico vodilnega obdržal do konca dirke. Kasneje je bil Kumar zelo uspešen tudi na evropskem prvenstvu, saj je tako v kronometru kot v cestni vožnji zasedel deveto mesto.

Zanimivo. Dirka Trofeo Karlsberg je potekala med 20. in 22. junijem, pri slovenski protidopinški agenciji SLOADO pa se do zdaj na to očitno še niso odzvali. Kumar je le nekaj mesecev prej praznoval 18. rojstni dan.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ