Datum iger znan, zdaj se prekriva s Tourom 2021

Datum iger znan, zdaj se prekriva s Tourom 2021
30.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Iz Mednarodnega olimpijskega komiteja so sporočili, da bodo olimpijske igre, ki bi morale biti na sporedu letošnje poletje izpeljali med 23. julijem in 8. avgustom 2021. Kaj pa Tour de France?

Ko so morali pred dnevi sporočiti, da bodo zaradi vse bolj razširjenega koronavirusa prestavili olimpijske igre, so si organizatorji in Mednarodni olimpijski komite želeli vzeti več časa za razmislek, kdaj bi te igre izvedli. Prav veliko časa pa vseeno ni minilo.

Zdaj je jasno, da bodo olimpijske igre na spored naslednje poletje. Natančneje od 23. julija do 8. avgusta. In zdaj nastane - vsaj trenutno - težava. Organizatorji dirke po Franciji so letos dirko želeli izpeljati teden prej kot običajno. Razlog je prav v tem, da bi kolesarji po Touru lahko odšli v Tokio.

Naslednje leto pa se Tour vrača v "star" termin. Torej, teden kasneje. Leta 2021 naj bi se Tour namreč začel v petek, 2. julija v Koebenhavnu na Danskem. Kolesarji pa bi morali na cilj v Pariz priti v nedeljo, 25. julija. Torej, ko se bodo olimpijske igre že začele.

Seveda lahko pričakujemo, da bodo organizatorji tudi naslednji Tour prestavili za en teden, kar bi spet veliko težav povzročilo nekaterim manjšim dirkam pred Tourom. Letos so se s primernim terminom borili tudi organizatorji dirke po Sloveniji, ki pa so potem morali preizkušnjo žal odpovedati. Sicer pa bo za spremembo tega datuma še čas. Zdaj se v kolesarstvu ukvarjajo z reševanjem letošnje sezone.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ