Dave Brailsford: Froome tudi na Vuelto?

Dave Brailsford: Froome tudi na Vuelto?
27.07.2016 AVTOR: D. Z.
Glavni mož Skya Dave Brailsford je v pogovoru za Sky Sports dejal, da resno razmišljajo, da bi Chris Froome nastopil tudi na dirki po Španiji.

Če se bodo pri Skyu držali prvotnega dogovora, potem bo zmagovalec dirke po Franciji Chris Froome nastopil tudi na španski Vuelti. Ta se začne 20. avgusta. Chris Froome je že na novinarski konferenci dan pred koncem dirke po Franciji dejal, da o nastopu na Vuelti resno razmišlja.

»Letos bom morda nastopil na Vuelti. Ker vse moči usmerjam v Tour, je težko prej odpeljati še Giro. Res mislim, da je težko dobiti dve tritedenski dirki zapored. Zato bom še razmislil o tem, ali bom nastopil na Vuelti ali ne, « je pred dnevi dejal Froome. Vmes ga namreč čakata še dva nastopa na olimpijskih igrah. Najprej cestna dirka 6. avgusta, potem pa 10. avgusta še vožnja na čas.

Vse moči so zdaj usmerjene prav v omenjena nastopa. »Tak je trenutni načrt. Že od začetka sezone smo imeli v mislih Tour, potem olimpijske igre in potem Vuelto. Načrt zaenkrat ostaja tak. Ko bodo za nami olimpijske igre, bomo ocenili vse skupaj. Če bo vse v redu, potem bomo nadaljevali po načrtu, « je za Sky Sports dejal Dave Brailsford. Na dirki po Španiji pa naj bi veliko stavili na Mikela Lando.

»Načrt je, da bi bil v glavni vlogi Mikel. Ocenili bomo, kako dober je. Mislim, da pred Vuelto potrebuje še eno dirko. Takrat bomo videli, kako je. Gre za njegovo domačo dirko. Velik del dirke poteka v bližini njegovega domačega mesta in na severu Španije. Zato imamo z njim pomembne cilje, « je še pojasnil Brailsford. Če pa se Froome odloči za nastop, potem bi z morebitno zmago postal šele tretji kolesar v zgodovini, ki bi v istem letu dobil tako Tour de France kot Vuelto. To je uspelo samo Jacquesu Anquetilu leta 1963 in leta 1978 Bernardu Hinaultu.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ