Dave Brailsford: Ni mu žal, da ni izbral Wigginsa

Dave Brailsford: Ni mu žal, da ni izbral Wigginsa
10.07.2014 AVTOR: D. Z.
Po odstopu Christopherja Frooma je Dave Brailsford odgovoril tudi na neprijetno vprašanje. Mu je žal, da ni izbral Bradleyja Wigginsa.

Pred dirko po Franciji se je dolgo govorilo o tem, ali bo v moštvu Sky na Touru nastopil Bradley Wiggins. Britanec je to dirko dobil leta 2012 in maja pokazal odlično pripravljenost z zmago na dirki po Kaliforniji. Na dirki po Švici je sicer zbolel in odstopil, a potem osvojil naslov državnega prvaka v kronometru.

A pri Skyu so se odločili, da Wigginsa v ekipo ne uvrstijo in izkažejo popolno zaupanje Christopherju Froomu. A Froome je odstopil v peti etapi, ki je delno potekala na po trasi znamenite klasike Pariz-Robuaix. Prav tiste dirke, na kateri je Wiggins letos blestel, saj se je vseskozi boril z najboljšimi.

»Če bi Wigginsa vzeli na dirko kot rezervo za Frooma, potem bi to storili. Naš plan B je Richie Porte. Ekipo pa smo izbrali glede na dejstva, ki smo jih imeli takrat, še preden smo doživeli včerajšnji razplet, « je dejal Dave Brailsford, sicer menedžer moštva Sky.

»Prevzemam vso odgovornost. To je tudi del moje službe. Kolesarjem stojim ob strani in ocenjujejo me po njihovih predstavah. In vsi lahko ocenjujejo, če so moje odločitve dobra ali slabe. A moje delo je, da sprejemam te odločitve in da za temi odločitvami tudi stojim. Tako je pač moje delo in ko tega ne bom počel, potem bom zapustil to službo, « je bil še jasen Brailsford.

Za velonews.com pa naj bi Brailsford že razkril, da bo Christopher Froome zdaj vse moči usmeril v priprave na zadnjo tritedensko dirko, torej na špansko Vuelto. »Verjamem, da se bo vrnil in to je del športa. Prejmeš udarce in potem začneš znova. Prepričan sem, da ga bomo videli na dirki po Španiji. Od tam pa bomo šli naprej, « je dejal Brailsford. Spomnimo. Froome je prvič zablestel prav na dirki po Španiji, ko je bil leta 2011 drugi. Zaostal je samo za Juanom Josejem Cobom.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ