Dave Brailsford: Širše gledano, to ni tako negativno

Dave Brailsford: Širše gledano, to ni tako negativno
13.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Tu so rezultati, ki smo jih dosegli in nam jih nihče ne more vzeti. Bilo je fantastično," pravi glavni mož Skyja Dave Brailsford, ki po napovedanem umiku glavnega sponzorja išče vlagatelje za 2020.

Sky se umika. Glavni mož ekipe Dave Brailsford pa je postavljen pred najbrž najtežjo nalogo do zdaj. V zelo kratkem času najti primernega investitorja. Moštvo Sky je vsekakor eno izmed najbogatejših v kolesarski karavani, po vsej verjetnosti najbogatejše, saj obratuje s krepko več kot 30 milijoni evrov na sezono. Največji sponzor je seveda Sky, ki pa je sporočil, da se po sezoni 2019 umika iz kolesarstva. Glavni mož Dave Brailsford je po tej novici za ITV dejal:

"Mislim, da je za nami fantastično obdobje. Tu so rezultati, ki smo jih dosegli in tega nam nihče ne more vzeti. Bilo je fantastično, pred nami pa je še 12 mesecev."

“Mislim, da pri vsem skupaj to ni tako negativna stvar. Mislim, da je za nami fantastično obdobje. Tu so rezultati, ki smo jih dosegli in tega nam nihče ne more vzeti. Bilo je fantastično, pred nami pa je še 12 mesecev.” Brailsford pa se očitno ne predaja vnaprej: “Kdo ve. Ne morem dati nobenega zagotovila, vendar pa rad razmišljam v smeri, da so tam zunaj še možnosti. Moja naloga je, da poskrbim, da ekipa ne bo propadla. Prepričan sem, da imamo prihodnost tudi po umiku Skyja, da bomo lahko zamenjali partnerja in nadljevali. Če pogledamo širšo sliko, to ni tako negativno. Vidim samo pozitivne stvari. Veselim se že nove sezone in dirkanja.”

"Odlični so bili za ekipo, za ta šport in menim, da se jim moramo za to zahvaliti."

Brailsford se je tudi zahvalil Skyju za podporo in priznal, da si boljšega partnerja vse od začetka ne bi mogel želeti: “Za nas so bili odlični. Odlični so bili za ekipo, za ta šport in menim, da se jim moramo za to zahvaliti.” Prav zanimivo. Vodstvo je z nekaterimi najvidnejšimi kolesarji podpisalo večletne pogodbe. Poleg Frooma in Thomasa je mladi Egan Bernal letos podpisal kar petletno pogodbo. Triletno je podpisal njegov rojak Ivan Sosa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ