Dave Brailsford: To je dirkanje, odrastite že

Dave Brailsford: To je dirkanje, odrastite že
07.07.2016 AVTOR: D. Z.
Boj na daljavo med sprinterji in kolesarji za skupni seštevek se nadaljuje. Oglasil se je Dave Brailsford.

V zadnjih dneh smo na dirki po Franciji slišali veliko pritožb na način dirkanja nekaterih kolesarjev in ekip. Predvsem Peter Sagan, Bernhard Eisel in Mark Cavendish so izpostavili, da za večjo zmešnjavo v sprinterskih zaključkih poskrbijo predvsem ekipe, ki sicer nimajo sprinterjev, vendar pa želijo v ospredju držati kolesarje za visoka mesta v skupnem seštevku.

Na letošnjem Touru so take ekipe vsekakor Movisar, Sky, BMC … Zdaj pa se je oglasil glavni mož Skya Dave Brailsford. »To sploh ni vprašljivo. Gre za kolesarsko dirko. Odrastite že. Vsi. Sem ste prišli dirkati. Nekateri kolesarji za skupni seštevek želijo biti na varnem, nekateri želijo sprintati. To spada zraven. Prebolite že, « se je kar ostro odzval Brailsford, ki je o teh očitkih spregovoril za cyclingnews.com.

Obenem je vsaj delno podprl predlog Petra Sagana, da bi kolesarjem za skupni seštevek upoštevali čas od nekje od treh do petih kilometrov pred ciljem – odvisno od odločitve. Vendar pa je poudaril, da bi potem taka sprememba pravil odprla nova vprašanja in težave. »Na taki dirki, kot je ta si želiš, da bi tvoji ključni kolesarji lahko dirkali in da bi do razlik prišlo zaradi nog ali taktike, ne pa zaradi nesreč. Sam bi bil pozoren na zagotovitev varnosti, saj si vsak želi najboljše videti v boju za zmago vse do konca, « je zaključil Brailsford.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ