Dave Brailsford: Tour s še boljšim Froomom in Pariz-Roubaix z Wigginsom

Dave Brailsford: Tour s še boljšim Froomom in Pariz-Roubaix z Wigginsom
13.10.2014 AVTOR: D. Z.
Glavni mož moštva Sky Dave Brailsford je v pogovoru za BBC razkril želje in obenem načrte za sezono 2015.

"Roubaix za Wigginsa"
Brez etapne zmage na katerikoli izmed tritedenskih dirk. Odstop Christopherja Frooma na Touru, ki je sezono potem rešil z drugim mestom na Vuelti, Wiggins pa z naslovom svetovnega prvaka v kronometeru. Tudi na enodnevnih klasikah se kolesarji Skya niso izkazali.

Za njimi je vsekakor slaba sezona 2014, še posebej, če jo primerjamo s prejšnjima dvema sezonama, ko so se vrhunski rezultati vrstili, vključno z dvema zmagama na Touru in naslovom olimpijskega prvaka. »Želimo dobiti Tour. Želimo zmagati na klasiki, « je bil v pogovoru za BBC jasen 50-letni Dave Brailsford: »Radi bi podprli Bradleyja Wigginsa na klasiki Pariz-Roubaix. Mislim, da bi to bil zares izjemen cilj za nas. « Wiggins naj bi obenem junija poskusil postaviti tudi rekord v vožnji na eno uro, ki ga zdaj ima Jens Voigt.

"Froome je lahko še boljši"
Glavno orožje za Tour de France tako ostaja Christopher Froome, ki je lani Tour dobil tako zelo prepričljivo. »Ima 29 let. Še vedno je lačen in predan in še vedno ima nekaj rezerv za izboljšanje. Prepričan sem, da bomo priča nenehnemu izboljševanju, « je o Froomu najprej dejal Brailsfod, a opozoril, da je konkurenca huda:

»Ni dvoma, da so Contador, zmagovalec letošnjega Toura Vincenzo Nibali, zmagovalec Gira Nairo Quintana in Chris v najboljšh letih, na višku moči. To je odlično za ta šport. Raje, kot da imaš samo enega ali dva kolesarja na vrhu, imaš zdaj kar štiri, ki se lahko borijo za zmago. To smo letos videli na dirki po Španiji. Contador in Chris sta se borila vse do zadnje gorske etape. Gledati to je bilo izjemno. «

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ