David Per četrti na Gorenjskem, zmaga Maestriju

David Per četrti na Gorenjskem, zmaga Maestriju
30.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Adria Mobil Cycling

Na prvi izvedbi dirke na Gorenjskem, ki je potekala v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije, je bil najhitrejši šprinter Bardianija Mirco Maestri, najboljši Slovenec pa David Per na četrtem mestu.

VN Slovenije ali VN Gorenjske, obe poimenovanji so uporabljali prireditelji, je dobrodošla novost v slovenskem kolesarskem koledarju. Dirka se je začela v Snoviku, najprej so kolesarje čakali krogi v okolici Kamnika, ki so bili nekoliko bolj zahtevni, nato pa še zaključni krogi v okolici Cerkelj na Gorenskem, kjer je bil tudi cilj dirke.

V ospredju zelo hitre dirke, povprečna hitrost je na koncu presegla 45 km/h, je bila šesterica kolesarjev, v kateri sta bila tudi dva slovenska predstavnika - David Per (Adria Mobil) in Robert Jenko (Meblo-Jogi). Jenko do cilja ni zdržal ostrega ritma, preostala peterica pa je uspela odbiti lov glavnine in do cilja so pripeljali dobrih deset sekund naskoka ter se pomerili v šprintu.

Za skoraj dolžino kolesa je slavil Mirco Maestri, ki je na začetku sezone že slavil na VN Slovenske Istre v Izoli, tudi tokrat je kolesar Bardianija dvignil roki v zrak. David Per je v šprintu končal na četrtem mestu.

»Malo nepričakovano sem se znašel v begu, a sem ocenil, da gre za zelo močno ubežno skupino, saj so bili v njej predstavniki največjih ekip na dirki. Uspelo nam je zdržati do cilja, na koncu mi je v šprintu malo zmanjkalo moči, da bi bil še višje, tako da sem končal na nehvaležnem četrtem mestu. Kljub temu pa sem dobil potrditev, da sem v dobri formi pred dirko po Sloveniji,« je v Cerkljah za spletno stran Adrie Mobil povedal Per.

Dirka v Cerkljah je bila generalka za slovenske ekipe pred glavnim dogodkom domače sezone - dirko po Sloveniji, ki bo potekala od 9. do 13. junija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ