David Per v Buzetu do zmage in rumene majice

David Per v Buzetu do zmage in rumene majice
20.04.2013 AVTOR: D. Z.
Mladinci te dni nastopajo na dirki po Istri in prvo etapo je dobil David Per. Sicer kolesar Adrie Mobila je tako odlično unovčil dobro pripravljenost. Oblekel je tudi rumeno majico vodilnega.

Dirka po Istri, skupni vrstni red
1. PER David (Slovenija) 2:13:24
2. PESSOTTO Juri (Italija) 0:05
3. GEOGHEGAN Hart (Velika Britanija) 0:07
4. STRAHOV Dmitrij (Rusija) 0:09
5. HONIGH Nino (Nizozemska) 0:11

Dirka po Istri šteje med dirke za mladinski Pokal narodov. Gre za prvo etapno dirko v sezoni, ki šteje za ta prestižen pokal. Prva enodnevna je bila na sporedu pred 14 dnevi, ko so se kolesarji merili na mladinski klasiki Pariz-Roubaix. Že tam je bil David Per na dobri poti, da zasede eno izmed prvih treh mest, a ga je zaustavil defekt v zadnjih kilometrih.

Prva etapa na dirki po Istri pa je bila čisti prikaz Perove moči. Na startu 53. dirke po Istri – prva etapa se je začela v Rovinju – se je pojavilo 126 kolesarjev iz 21 reprezentanc. Kolesarji so morali prevoziti 97 kilometrov, cilj pa je bil v Buzetu. V zaključku izjemno hitre etape – povprečna hitrost je znašala kar 43,6 km/h – največ moči imel prav David Per. Za sekundo je ugnal Italijana Pessotta, tretji pa je bil Hart Geoghegan.

»Šlo je za relativno lahko, ravninsko etapo. Vse se je reševalo na vzponu pred Motovunom, kjer je bilo najtežje. Tam smo se ubežniki uspeli oddvojiti in potem tudi zadržati prednost. Napadel sem 500 m do cilja in uspel v cilj prikolesariti z minimalno prednostjo. Konkurenca je odlična, pričakujem pa, da bo tudi v drugi etapi slovenska reprezentanca zmagovita, « je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil povedal David Per. Per je tudi vodilni kolesar v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ