David Per že pozabil na nesrečo v Roubaixu in zmagal v Italiji!

David Per že pozabil na nesrečo v Roubaixu in zmagal v Italiji!
15.04.2013 AVTOR: D. Z.
Mladinec Adrie Mobila David Per je v nedeljo, 14. Aprila, dobil prestižno dirko Giro della Provincia di Biella. Odličen tretji je bil Matic Kolar Šafarič.

Giro della Provincia di Biella
1. David Per (Adria Mobil) 126 km, 3:04:15, povp. hitrost 41,031
2. Lorenzo Rota (Team Imm. Aurea Zanica) isi čas
3. Kolar Matic Safaric (slovenska reprezentanca) 0:05
4. Michele Dalla Betta (Selle Italia – Asti – Ursus)
5. Ilia Voloshenko (Nazionale Russia)
6. Simone Guizzetti (Team F.lli Giorgi)
7. Federico Burchio (Biassono Lions Cycling)
8. Riccardo Terruzzi (Team F.lli Giorgi)
9. Alessandro Bresciani (Team LVF)
10. Davide Durante (Industrial Forniture Moro-Trecieffe)

Dirka Giro della Provincia di Biella je zelo priznana mednarodna dirka za starejše mladince. Na startu tokratne preizkušnje pa je bilo kar 198 kolesarjev, ki so se podali na 126 kilometrov dolgo dirko. Najprej so morali prevoziti 85 kilometrov dolg, ne tako zahteven krog, v katerem je sta bila dva omembe vredna vzpona. Že po 30 kilometrih se je v pobeg podal Jon Božič in njegovi akciji so sledili trije kolesarji.

A, ko so kolesarji prišli na zaključne kroge, je bilo vseh pobegov konec. Do odločilne poteze je prišlo tri kroge pred ciljem, ko je napadel David Per. Sledil mu je Žiga Ručigaj. Skupaj sta sodelovala celoten krog, potem pa je Ručigaj popustil in Per je moral nadaljevati sam. Prav na zadnjem vzponu se je Peru iz ozadja pridružil Lorenzo Rota. Ob vstopu v zadnji kilometer sta imela še osem sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

A to je bilo dovolj, da sta lahko med sabo obračunala za zmago. Kljub 30 kilometrov dolgemu pobegu je imel Per več moči kot Rota in se je lahko po dobrih treh urah dirkanja veselil zaslužene zmage. Njegova povprečna hitrost je znašala nekaj več kot 41 km/h. Per je tako dokazal, da je v izvrstni formi, potem ko mu je vrhunski rezultat na dirki po Roubaixovih tlakovcih preprečil defekt v samem zaključku.

»Ekipa je delovala homogeno, vsak je opravil svoje naloge in pripomogel k zmagi Adrie Mobila. Upam, da se nas ne bo več držala smola, kot do sedaj, in da bo ta uspeh le prvi izmed mnogih v letošnji sezoni, « je po dirki za spletno strani moštva dejal trener Josip Radakovič. S petimi sekundami zaostanka za prvima dvema je tretje mesto osvojil član slovenske reprezentance Matic Kolar Safarič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ