De Gendt "premočan" za Zwift

De Gendt "premočan" za Zwift
01.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Zwift. V zadnjem času zelo popularna zadeva. Pa vendarle pride do napak. Thomas De Gendt je doživel zanimivo izkušnjo.

Zaradi pandemije koronavirusa je v številnih državah prepovedano kolesarjenje. Tudi za profesionalne kolesarje. Posledično so mnogi na trenažerjih. Nekateri uporabljajo tudi Zwift. Med takimi je tudi Thomas De Gendt, ki je poznan predvsem po dolgih in velikokrat tudi uspešnih pobegih v zahtevnih etapah.

Pred dnevi je na trenažerju obračal kar 550 vatov, a se je premikal zelo počasi, saj je aplikacija vse skupaj zaznama kot morebitno goljufijo. "Zaradi svojih supermoči sem izpadel iz dirke. Lahko to popravite," je Thomas de Gendt zapisal na twitterju in seveda v tvitu označil Zwift. Kasneje je De Gendt o tem spregovoril tudi za Het Nieuwsblad:

"Na vzponu sem vozil podobno, kot na klancih vozim na pravih dirkah. Naenkrat so me vrgli z dirke. To je prava škoda, če že dirkaš. Številke pa niso bile nič posebnega. Nekje med petsto in 550 vati. Za kolesarskega navdušenca je to morda neverjetno veliko, za nas profesionalce pa je to, če želiš dobiti dirko nekaj običajnega."

De Gendt je dodal, da bi lahko pri teh stvareh tudi pri Zwiftu upoštevali dejstvo, da ima oznako, da je profesionalni kolesar: "Te dirke za Zwiftu mi pridejo prav. Kratke dirke, ko odpelješ 17 kilometrov na polno."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ