De Gendtov uspešen pobeg in Rogličevo uspešno branjenje majice

De Gendtov uspešen pobeg in Rogličevo uspešno branjenje majice
26.04.2018 AVTOR: D. Z.
Thomas De Gendt je na dirki po Romandiji dobil drugo etapo. Primož Roglič v glavnini. Obdržal je rumeno majico.

Na dirki po Romandiji je za kolesarji druga etapa. Delemont je gostil start, cilj pa Yverdon Les Bains. Etapa je bila dolga 174 kilometrov.

Kolesarji pa so morali takoj po startu premagati vzpon tretje kategorije. Po 111 pa so prišli še na vrh vzpona druge kategorije. Kar se tiče zahtevnejših klancev je to bilo dovolj. Sledilo je več kot 60 kilometrov najprej spusta, potem pa razgibanega terena do cilja. V rumeni majici je etapo začel Primož Roglič, medtem ko so mnogi pričakovali, da bodo sprinterji poskušali izkoristiti eno izmed redkih priložnosti na tej dirki.

A ubežniki se s takimi načrti niso strinjali. Takoj po startu je na vzponu prišlo do prvih napadov. Napadel je Thomas De Gendt. Sledil mu je klubski kolega pri moštvu Lotto Soudal Victor Campenaerts. Potem pa še Andrej Grivko (Astana), Nathan Brown (EF Drapac) in Matteo Fabbro (Katjuša Alpecin). Skupinica je hitro našla skupni interes in je nadaljevala s pobegom. Privozili so si že več kot sedem minut prednosti, medtem ko so v glavnini ritem narekovali kolesarji moštva LottoNL Jumbo.

V ospredju je precej časa ritem narekoval predvsem Campenaerts, ki je pripravljal teren za De Gendta. Ob prvem prečkanju ciljne črte so v ospredju vztrajali samo še trije. De Gendt, Campenaerts in Brown. Do cilj je bilo še dobrih 35 kilometrov, prednost pa je prvič padla pod pet minut. 26 kilometrov pred ciljem pa je De Gendt spet pokazal, kakšen mojster za take pobege je. Na vzponu La Mauguettaz je napadel in nadaljeval v samostojnem pobegu. V glavnini so ritem narekovali predvsem člani Bahraina Meride.

S tem so poskrbeli, da je glavnina razliko do Gendta zmanjšala na manj kot tri minute in je bila Rogličeva rumena majica na varnem, saj je Belgijec pred etapo za njim zaostajal za dobre tri minute. De Gendt se je lahko veselil zaslužene zmage, že druge etapne na dirkah World Toura letos. Dve minuti in štiri sekunde za njim je na cilj prišla glavnina z naboljšimi. Sprint je dobil Sonny Colbrelli pred Samuelom Dumoulinom in Michaelom Matthewsom. Roglič, ki še naprej blesti v rumeni majici je bil 41., Špilak pa 42. Zdaj je pred kolesarji gorski kronometer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ