De Lie z eno nogo, Potočki preskočil zmagovalca (VIDEO)

De Lie z eno nogo, Potočki preskočil zmagovalca (VIDEO)
01.10.2023 AVTOR: DZ

Dva vsekakor zelo zanimiva in na koncu dogodka z na srečo srečnim koncem. V Belgiji Arnaud De Lie, na Hrvaškem Viktor Potočki.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Ui_a67lBaz4?si=97mLXIIa2N20TcpM" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>Najprej v našo bližino. V Zagreb. Kot smo že pisali, tam se je končala 8. dirka po Hrvaški, oziroma, kot jo organizatorji poimenujejo Cro Race. Zadnja etapa je bila, tako kot večina njih sprinterska. Prav ob vstopu v zadnjih dvesto metrov pa je padel sicer vodilni na dirki in na koncu tudi zmagovalec v skupnem seštevku Orluis Aular.

Kolesar moštva Caja Rural se je vozil med najboljšimi, a je ob ograji grdo padel. Za njim se je za zavetrja oziroma čim boljši položaj borilo ogromno kolesarjev, med njimi tudi Hrvat v dresu moštva Ljubljana Gusto Santic Viktor Potočki. Ta bi prav lahko padel, saj se Aularju pri veliki hitrosti ni mogel več izogniti. A pokazal je izjemno spretnosti, saj se je v pravem trenutku odrinil in skočil prek Aularja. Na koncu je Potočki zasedel 11. mesto v etapi.

Še bolj nenavadna poteza pa je na enodnevni dirki prve kategorije Lotto Famenne Ardenne Classic uspela mlademu zvezdniku Arnaudu De Lieju. Član moštva Lotto Dstny je že lani blestel, letos pa je še stopnjeval svoje uspešne predstave, saj je zbral že deset zmag. Med drugim je po dolgem sprintu prišel tudi do zmage v Quebecu.

Tudi na že omenjeni 188 kilometrov dolgi dirki je bil v samem sprintu prepričljivo najmočnejši. Po desni strani je bil zelo hiter in bi slavil prepričljivo zmago, a se mu je odpel desni čevelj. Kljub veliki hitrosti in dejstvu, da bi skorajda padel, ga ni zgrabila panika, ampak je nadaljeval s pedaliranjem z levo nogo. Uspelo mu je ohraniti majhno prednost vse do ciljne črte in lahko je slavil zmago. Kaden Groves je bil drugi, tretji pa Florian Senechal.

Viktor Potočki
Arnaud de Lie

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ