De Panne: Mezgec med najboljšimi, Gilbertu dirka

De Panne: Mezgec med najboljšimi, Gilbertu dirka
30.03.2017 AVTOR: D. Z.
Dvojni program na dirki De Panne. Dopoldanski sprint je dobil Marcel Kittel, popoldanski kronometer Luke Durbridge. Dirko pa Philippe Gilbert.

Sprinterska dirka
Dirka trije dnevi De Panne ima zadnji dan že po tradiciji dvojni program. Tudi tokrat. Najprej so morali kolesarji prevoziti sicer krajšo in sprintersko etapo v De Pannu.

Govorimo o 118 km dolgi preizkušnji s sicer nekaterimi vzponi, ki pa ponavadi niso dovolj za večjo selekcijo. Majico vodilnega v skupnem seštevku je branil Philippe Gilbert. Videli smo številne padce in predvsem pobeg devetih kolesarjev, ki so skorajda presenetili glavnino. 15 kilometrov pred ciljem je padel sprinter Marcel Kittel, tako da Quick Step ni sodeloval pri lovu za ubežniki.

Zadnji ubežniki so bili ujeti šele 2,5 km pred ciljem, v najboljšem položaju pa je bil spet Alexander Kristoff. A tokrat se je po padcu uspel vrniti tudi Kittel, ki je izkoristil zavetrje, saj se je postavil za Kristoffa. Pokazal je največ moči. Kittel se je veselil šeste zmage letos. Odlično se je v tem sprintu znašel tudi Luka Mezgec, ki je zasedel osmo mesto. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb.

Kronometer
Sledil je popoldanski kronometer. Dolg je bil 14,2 km. Najhitreje ga je premagal v zadnjem obdobju odlično pripravljen Luke Durbridge, ki je progo premagal v 17 minutah in 38 sekundah.

Povprečna hitrost je znašala 38,2 km/h. Isti čas je zabeležil Sylvain Chavanel. Dve sekundi počasnejši je bil Alexander Kristoff. Philippe Gilbert je postavil sedmi čas. Zaostal je za 17 sekund, a to je bilo dovolj za končno zmago. Za 38 sekund je ugnal Matthiasa Brandleja in za 43 Alexandra Kristoffa. Sledijo Chavanel, Perichon, Vantomme, Theuns, Ligthart, Van Poppel, De Buyst …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ