Dečki Adrie v Gabrju spet blesteli, naslov tudi v Tropovce

Dečki Adrie v Gabrju spet blesteli, naslov tudi v Tropovce
08.06.2015 AVTOR: Nejc Grilc
V nedeljo je na razgibani progi v Gabrju potekalo državno prvenstvo za dečke. Dva naslova sta pripadla Adrii Mobil, eden pa Tropovcem.
Izpostaviti je potrebno uspeha Aljaža Colnarja in Jana Bevca, ki sta tako kot lani postala državna prvaka, le da v višji starostni kategoriji. 

Državno prvenstvo na progi v Gabrju je potekalo v hudi vročini, kar je že tako zahtevno progo za dečke naredilo še težjo. Jan Bevc, ki je lani zmagoval kot po tekočem traku, je imel letos obilico zdravstvenih težav, na domači progi pa je v konkurenci dečkov A spet pokazal odlično pripravljenost in suvereno slavil. Cestni državni prvak je postal že četrto leto zapored!

Po zmagi ni skrival navdušenja: "Dirka je bila na domačem terenu, zato je bil pritisk še večji. Vozili smo pet napornih krogov, od štarta se je dirkalo na polno, bilo je veliko napadov, zato mi ni bilo lahko. V zadnjem krogu sem napadel in sam pripeljal v cilj, zato sem zelo zadovoljen z novim naslovom prvaka."

Drugo mesto je osvojil Marko Jeretina iz Radenske, tretje pa Andrej Šranc iz KK Gorje, za Bevom pa sta zaostala 13 sekund.

V kategoriji dečkov B so Novomeščani slavili dvojno zmago. Aljaž Colnar je tako kot Bevc sam pripeljal v cilj z dobrimi 10 sekundami naskoka pred ekipnim kolegom Galom Glivarjem, ki je v šprintu ugnal Tomaža Ornika iz Lenarta. Gaber Vandur je na četrtem mestu zaostal že skoraj pol minute. 

V najmlajši kategoriji dečkov se je izkazal Luka Jablanovec, ki je 14,7 kilometra dolgo progo premagal v 29 minutah in 24 sekundah. Žan Žnidar iz ptujske Perutnine je zaostal sedem sekund, Jaka Špoljar na tretjem mestu pa še 11 sekund več.

Pri deklicah A je državna prvakinja postala Katja Jenko, pri deklicah B pa Ana Ahačič, obe pa nastopata za kranjsko Savo. Maruša Šmit iz KK Gorje je osvojila naslov v kategoriji deklic C, med mlajšimi mladinkami pa je bila najboljša Karin Penko iz ekipe BTC City Ljubljana.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ