Dečki Adrie zaključili priprave v Vodicah (foto)

Dečki Adrie zaključili priprave v Vodicah (foto)
13.03.2014 AVTOR: Matej Zalar
Najmlajši člani novomeškega kluba so se na priprave med zimskimi počitnicami že tradicionalno odpravili v Vodice.
V hrvaških Vodicah, zdaj že tradicionalni bazi najmlajših članov Adrie, je pod vodstvom Sandija Papeža in pomočnikov treniralo 25 dečkov in ena deklica. Petdnevne priprave označujejo konec suhih treningov, saj se med in po pripravah posvetijo le še treningom na kolesu.

Kolesarji so bili razdeljeni v štiri skupine, določene glede na starost in kakovost, saj so bili na pripravah otroci, stari od osem do 14 let, njihove sposobnosti pa so zelo različne. Vse skupine so opravile po dva treninga dnevno, imeli pa so srečo, da jih je vseh pet dni spremljalo toplo in sončno vreme.

Poleg samih treningov se kolesarji učijo tudi pravilnega ravnanja z opremo, čiščenja koles in odpravljanja manjših okvar, pri mlajših pa je več pozornosti namenjene tudi spretnosti na kolesu. Po popoldanskem treningu so kolesarji odšli še na krajši izlet, na katerem so spoznali okoliške kraje in znamenitosti.

Vodice so idealna lokacija za zimske priprave tudi zato, ker so okoliške ceste varne, na njih je malo prometa, kar je še posebej pomembno zato, ker so nekateri kolesarji sploh prvič vozili cestno kolo. Novomeški klub je na pripravah gostil tudi dva kolesarja iz KK Sevnica, ki se letos v sodelovanju z Adrio podaja tudi v tekmovalno kolesarstvo. Kolesarja sta se spoznala s konkurenco, izkušnje pa jima bodo v novi sezoni prišle še kako prav.

Naporen, a hkrati zelo koristen teden za najmlajše člane služi kot uvod v novo sezono, sedaj pa se počasi že začenja obdobje piljenja forme pred prvimi dirkami v sezoni 2014.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ