Dečki Adrie zmagovali v Zagrebu, kolesarji Radenske pa v Italiji

Dečki Adrie zmagovali v Zagrebu, kolesarji Radenske pa v Italiji
16.06.2014 AVTOR: Matej Zalar
Premor v slovenskem pokalu so slovenski klubi izkoristili na različne načine, najbolj uspešni pa so bili kolesarji Adrie in Radenske. Dečki Save na Joštu.
Dečki in mlajši mladinec Adrie Mobila so se v Zagrebu pomerili na tradicionalni dirki za “Memorial Ivana Trgovca ” in zmagali v vseh treh kategorijah.

Tekmovali so na kilometer dolgi krožni progi, nastopali pa so slovenski in hrvaški kolesarji. Pri dečkih C so dosegli trojno zmago, najboljši je bil Jan Turk, drugi je bil Gal Glivar, tretji pa Aljaž Colnar.

V leto dni starejši kategoriji je Jan Ravbar slavil pred Anžetom Turkom, pri dečkuh A pa je bil najboljši Martin Colnar. Ekipni uspeh je dopolnil Gregor Bahč s tretjim mestom, Viktor Potočki pa je bil v kategoriji mlajših mladincev drugi.

Mladi kolesarji Radenske so tekmovali na dirki v kraju Nave di Fontanafreda. Dečki B so prevozili 33 kilometrov, dečki A pa 44 kilometrov, v obeh kategorijah pa so se kolesarji ljubljanskega kluba izkazali.

Pri dečkih B je do glavne selekcije prišlo na vzponu, kjer je v ospredju ostalo osem kolesarjev, ki so se pomerili v ciljnem šprintu. Marko Jeretina je za dvojno slavje Radenske prehitel Jaka Čemažarja.

Pobeg je o zmagovalcu odločal tudi pri dečkih A, saj je že v prvem krogu ušla četverica kolesarjev, med njimi tudi Žiga Jančar in Žan Mark Kimovec. Jančar je na vzponu pokazal svojo moč in ostal sam v ospredju ter se veselil lepe solo zmage, Kimovec pa je zasedel tretje mesto.

Mlajši mladinci so dirkali v Venetu na preizkušnji Mareno di Piave. Prevozili so 85 ravninskih kilometrov, o zmagovalcu pa je odločal šprint glavnine. Izkazal se je Žiga Jerman, ki je zasedel 2. mesto.

Dečki in mladinci Save pa so premor izkoristili nekoliko drugače. Skupaj z Matejem Mohoričem so se v okviru projekta Očistimo naše gore odpravili na pohod na Jošta, kjer so najbolj prehodno Sodarjevo pot očistili smeti in tako poskrbeli za lepo gesto.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ