Dečki Radenske so se pripravljali v Planici (foto)

Dečki Radenske so se pripravljali v Planici (foto)
05.03.2014 AVTOR: Matej Zalar
Kategorije dečkov in mlajših mladink so se med zimskimi počitnicami odpravile na priprave v Planico.
V ljubljanskem kolesarskem klubu so ubrali nekoliko drugačno taktiko in se že nekaj let med zimskimi počitnicami na priprave odpravijo pod Ponce. Tako je bilo tudi letos, štiridnevne priprave od 14. 2. do 17. 2. pa so bile namenjene osnovni fizični pripravljenosti.

Kategoriji dečkov A in B ter mlajše mladinke so opravili tri treninge dnevno, dopoldne je bil na sporedu tek na smučeh, popoldan pohod ali športne igre na prostem, zvečer pa še krajši trening v telovadnici, kjer je bilo poleg iger z žogo veliko časa posvečenega tudi akrobatiki in motoričnim sposobnostim kolesarjev.

S kolesarji se je na priprave odpravil tudi nekdanji član Save Nik Burjek, ki je nadomestil obolelega trenerja Gašperja Modica. Burjek, sedaj ambassador boja proti dopingu, je z zanimivim predavanjem poskrbel tudi za osveščenost najmlajših kolesarjev in kolesark glede rak rane profesionalnega kolesarstva.

Trener dečkov Miha Koncilija, tudi vodja odprave v Planico, je razložil, zakaj se med pripravami izogibajo kolesu: “Verjetno smo eden redkih klubov, ki med počitnicami z dečki še ne hodi na priprave s kolesom, vendar je sezona še zelo dolga. Do prvih dirk sredi aprila je še povsem dovolj časa, da bodo imeli dečki že nekaj kilometrov v nogah, trenutno pa se nam zdi bolj pomembno, da si kolesarji naredijo dobro osnovo za novo sezono.

O pravilnosti odločitve vodstva ljubljanskega kluba bomo lahko sodili po rezultatih prvih dirk za najmlajše, ki bodo potekale v aprilu.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ