Defekt ustavil Frooma, dvojna zmaga Astane ...

Defekt ustavil Frooma, dvojna zmaga Astane ...
17.02.2018 AVTOR: D. Z.
Pestro je bilo na treh prestižnih etapnih dirkah ekstra kategorije. Junaki pa Wellens, Groeneweegen in Lopez.

Najprej kar v Oman. Na dirki po Omanu je bila na sporedu najtežja etapa. Že po tradiciji se morajo v tej etapi kolesarji povzpeti na Zeleno goro. Dolga je bila 152 kilometrov.

Manjša ubežna skupina si je 70 kilometrov pred ciljem privozila dobrih pet minut prednosti. Ob vznožju zaključnega vzpona je bila razlika vsega 50 sekund. Zadnji se je predal Carpenter. Najboljši so ga ujeli dva kilometra pred ciljem. Potem pa je ritem pričel narekovati Jan Hirt. Kolesar Astane je pripravljal teren za Lopeza in Lucenka. Trije kolesarji Astane so bili izjemno močni in le redki so jim lahko sledili. Lucenko in Lopez sta napadla kilometer pred ciljem. Bila sta premočna in ob prečkanju ciljne črte sta se rokovala. Lopez je dobil etapo, Lucenko pa je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Jesus Herrada je bil tretji.

Na dirki po Andaluziji, ki ji rečemo tudi Ruta del Sol so kolesarji opravili s četrto etapo od Seville do vrha vzpona na Alcalo de los Gazules. Etapa je bila dolga 191 kilometrov. Tik pred zaključnim, sicer krajšim vzponom so bili ubežniki ujeti. Sky pa je imel vse pod nadzorom, saj so kolesarji britanskega moštva branili vodstvo v skupnem seštevku Wouta Poelsa. Pred vzponom pa je defekt dobil Froome, ki je tako zaostal in izgubil možnosti za končno zmago. Na vzponu sta takoj napadla Mikel Landa in Tim Wellens. Poels jima ni mogel slediti. Wellens je na koncu imel največ moči in je Španca ugnal za pet sekund. Tretji je bil Fuglsang, četrti Poels. V skupnem seštevku je prišlo do spremembe. Vodstvo je prevzel Wellens, ki ima sedem sekund prednosti pred Lando in 11 pred Poelsom. Dirka se bo končala s 14,2 km dolgim posamičnim kronometrom.

Četrta etapa je za kolesarji tudi na dirki po Algarvu. Ta je bila dolga 200 kilometrov, končala pa se je v Taviri. Šesterica ubežnikov je zaznamovala večji del etape, ki pa je ustrezala sprinterjem. 20 kilometrov pred ciljem so z napadi poskusili še številni kolesarji, kot sta Gilbert in Teuns. V ospredju so se nekateri kolesarji združili in resno ogrozili sprinterje. Glavnina jih je ujela tri kilometre pred ciljem. Sledil je sprint. Najmočnejši je bil Dylan Groenewegen, ki je premagal Mattea Pelucchija in Johna Degenkolba. V skupnem seštevku ima kolesar Skyja Geraint Thomas 19 sekund prednosti pred klubskim kolegom Michalom Kwiatkowskim. Tretji je Nelson Oliveira. Simon Špilak je z zaostankom 1:31 na enajstem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ