Degenkolb rešil Pariz-Roubaix za mlade

Degenkolb rešil Pariz-Roubaix za mlade
17.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dirka Pariz-Roubaix je ena izmed najznamenitejših klasik. Kaj pa mladinska različica? Grozil ji je črn scenarij.

Skorajda že odpovedali dirko
Mladinsko različico dirke Pariz-Roubaix – ta spada tudi med dirke za Pokal narodov – so organizatorji zaradi pomanjkanja finančnih sredstev že skorajda odpovedali. Za te težave je slišal tudi John Degenkolb, sicer mojster za vožnjo po znamenitih tlakovcih.

GoFundme
Nemec je leta 2015 tudi dobil dirko Pariz-Roubaix, lani pa je dobil etapo na dirki po Franciji, ki je potekala po nekaterih tlakovanih odsekih, bolj poznanih z znamenite klasike. Degenkolb, ki vozi za moštvo Trek Segafredo se je hitro odločil, da dirko reši. Na GoFundme so izpeljali akcijo in pričeli z zbiranjem denarja. Cilj je bil zbrati deset tisoč evrov, kar bi bilo dovolj, da bi izpeljali mladinsko dirko.

"Presežek bo dobila organizacija Amis de Paris Roubaix. Združenje prostovoljcev, ki od leta 1896 skrbi za tlakovce na odseke."

Pričakovanja presegli v 24 urah
Ljudje so se hitro odzvali in po vsega 24 urah so prispevali že sedemsto evrov več od predvidenega zneska. "Takoj, ko sem slišal za težave mi je postalo jasno, da moram narediti vse, da preprečim odpoved dirke. Pa ne samo zato, ker imam z dirko poseben odnos in sem bil nad njo navdušen že kot otrok, ampak tudi zato, ker je pomembno, da podpiramo mlade v Franciji, Nemčiji in povsod po svetu,« je dejal Degenkolb. Nemec je tudi prispeval kar 2500 evrov.

Presežek za ohranitev odsekov
Vsakemu, ki bo doniral vsaj 25 evrov pa je obljubil kratko majico z napisom "Dege Special Roubaix«. Degenkolb je organizatorju že pred začetkom akcije zagotovil, da bo sam še povečal vložek, če ne bi zbrali dovolj denarja. Zdaj se ukvarja z drugačnim vprašanjem. Denarja je več: "Presežek bo dobila organizacija Amis de Paris Roubaix. To je združenje prostovoljcev, ki od leta 1896 skrbi za tlakovce na odseke. Od lanskega leta sem tudi sam njihov ambasador," je dejal Degenkolb.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ