Dennis pred kronometrom ostaja v izvrstnem položaju za zeleno majico

Dennis pred kronometrom ostaja v izvrstnem položaju za zeleno majico
01.05.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Na težki gorski etapi na dirki po Romandiji je bilo precej manj napadov, kot smo pričakovali. Šele v zaključku so tekmeci strli odpor Rohana Dennisa, ki pa je izgubil le tri sekunde in zadržal vodstvo.

Predzadnji dan dirke po Romandiji bi moral biti odločilen, vsaj na papirju je bilo vse pripravljeno za napade tekmecev na vlak Jumba Visme in Rohana Dennisa, ki naj na vzponih ne bi smel biti dovolj močan, da bi sledil tekmecem, a se pričakovanja niso izkazala za pravilna.

Spremljali smo precej monotono dirko, ki se je razplamtela šele v zadnjih 10 kilometrih, pa še takrat brez zares udarnih napadov, ki bi zdesetkali skupino s favoriti. Tako so se šele v zadnjih kilometrih začeli vrstiti napadi na Dennisa, a je bilo takrat že jasno, da prav veliko časa Avstralec ne bo izgubil.

Na koncu je proti zmagovalcu etape Sergiu Higuiti izgubil samo tri sekunde in pred današnjim gorskim kronometrom ostal v izvrstnem položaju. Higuita se je veselil vsaj etapne zmage, ob njem je bila večina favoritov, je pa popustil Damiano Caruso in s pričakovanim jurišem v zadnji etapi ne bo nič. Že pred etapo je odstopil tudi Brandon McNulty, kapetansko vlogo je prepustil Juanu Ayusu in Španec jo je upravičil s 3. mestom.

Jan Polanc je končal v skupini s pomočniki, ki je zaostala dobrih 20 minut. Danes bo dirko zaključil s 15,8 km dolgim posamičnim kronometrom, na katerem Dennis brani 15 sekund prednosti pred Ayusom in 18 pred Aleksandrom Vlasovom.

Zanimivo bo spremljati Lucasa Plappa, ki je trenutno na 5. mestu z le 30 sekundami zaostanka, a bi Avstralec na papirju na hribovitem kronometru moral prej izgubiti nekaj sekund, kot pa jih pridobiti. Vsekakor pa bo v boju za zmagovalni oder napeto, saj Marc Hirschi na 16. mestu za vodilnim Dennisom zaostaja okroglo minuto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ