Dennis še tretjič prvak v Avstraliji

Dennis še tretjič prvak v Avstraliji
05.01.2018 AVTOR: D. Z.
Avstralci dneve pred dirko Santos Tour Down Under izkoristijo za izvedbo državnega prvenstva. Kronometer je dobil Rohan Dennis.

World Tour sezona se bo prav kmalu začela. Najprej v Avstraliji. Domačini pa so ponavadi v tem obdobju že dobro pripravljeni, saj se še pred prvo World Tour dirko že borijo za državne naslove.

Prvak v kriteriju je pred dnevi postal mladi sprinter Caleb Ewan. Zdaj je za kolesarji še vožnja na čas, v kateri so povsem prevladovali kolesarji moštva BMC, saj so osvojili prvo, tretje in četrto mesto. Rohan Dennis je bil še tretjič zapored najhitrejši. “Najbolj me je skrbelo, kako se bom znašel v vročini. Vesel sem, da mi je uspelo priti do zmage, ” je po odpeljanih 41 kilometrih dejal Rohan Dennis. V povprečju je drvel 47,9 km/h.

Proti koncu je uspel celo prehiteti Luka Durbridga, ki je startal minuto pred njim. Ta se je na koncu zadovoljil z drugim mestom, zaostal pa je za minuto in osem sekund. Na tretje mesto se je uvrstil povratnik Richie Porte. Zanj je bil to prvi kronometer po hudem padcu na dirki po Franciji. Za klubskim kolegom je zaostal za 1:44. Četrti je bil Miles Scotson, ki je tako dopolnil uspeh kolesarjev BMC. Prej omenjeni Porte pa je tudi zadnji, ki je na državnem prvenstvu v v vožnji na čas premagal Rohana Dennisa. To je bilo leta 2015, ko je Dennisa ugnal za osem sekund. Porte bo na dirki Santos Tour Down Under branil lansko zmago. Še prej pa bo v Avstraliji na sporedu še 185,5 km dolga cestna dirka, na kateri se bodo kolesarji potegovali za naslov državnega prvaka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ