Dennisu spet naslov, Roglič tik za desterico

Dennisu spet naslov, Roglič tik za desterico
25.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Rohan Dennis prepričljivo še drugič zapored svetovni prvak v vožnji na čas. Primož Roglič je kronometer končal na 12. mestu. Jan Tratnik 36.

Na svetovnem prvenstvu je za kolesarji prvi vrhunec tega tedna. Govorimo o posamični vožnji na čas. Člani so se pomerili na kar 54 kilometrov dolgi preizkušnji. To je druga najdaljša preizkušnja v zgodovini svetovnih prvenstev. Jasno je bilo, da bodo kolesarji na progi preživeli več kot eno uro. Nastopila sta tudi dva Slovenca.

Med prvimi je startal Jan Tratnik, med zadnjimi pa Primož Roglič. Jan Tratnik je progo premagal s časom 1:11:19. Povprečna hitrost je znašala 45,421 km/h. Za kasnejšim zmagovalcem Rohanom Dennisom je zaostal za 6:15. To je bilo dovolj za 36. mesto.

Še pred startom tistih največjih favoritov je na proti blestel najmlajši kolesar na startu Remco Evenepoel. Postavljal je najboljše vmesne čase in na koncu je tudi prepričljivo prevzelo vodstvo. Takoj je postalo jasno, da bo osvojil eno izmed medalj.

Zadnji se je na pot podal Rohan Dennis, tri minute pred njim pa Primož Roglič. Že na prvem vmesnem času je postalo jasno, da se Roglič ne bo mogel boriti za najvišja mesta. Postavil je 22. čas, medtem ko je Rohan Dennis blestel. Avstralec, ki je branil lansko zmago je najprej prehitel Victorja Campenaertsa.

Nadaljeval je izjemno in okrog 15 kilometrov pred ciljem je prehitel tudi Rogliča. Roglič je Avstralcu vse do cilja uspel slediti, tako da je na koncu za njim zaostal za natančno tri minute. Dovolj je bilo za 12. mesto. Rohan Dennis pa je slavil izjemno zmago. Dirkal ni vse od skrivnostnega odstopa z dirke po Franciji. Zdaj pa je dokazal, da je ohranil motivacijo.

Kar je najbolj zanimivo, Dennis je uporabljal kolo BMC, in ne Meride, ki ga sicer uporablja kot član kluba Bahrain Merida. Dennis je 54 kilometrov dolgo dirko premagal s časom 1:05:05. Povprečna hitrost pa 49:782 km/h. Drugega Evenepoela – Belgijec je star komaj 19 let – je premagal za 1:09. Tretji je bil Filippo Ganna. Zaostal je za 1:55.

Rezultati
1. Rohan Dennis (Avs) 1:05:05
2. Remco Evenepoel (Bel) +1:09
3. Filippo Ganna (Ita) 1:55
4. Patrick Bevin (Nzl) 1:58
5. Alex Dowsett (VB) 2:02
6. Lawson Craddock (ZDA) 2:08
7. Tanel Kangert (Est) 2:08
8. Nelson Oliveira (Por) 2:10
9. Tony Martin (Nem) 2:27
10. Stefan Kung (Švi) 2:47
12. Primož Roglič (Slo) 3:00
36. Jan Tratnik (Slo) 6:15

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano