Deževje, poplavljene ceste in prepričljiva junaka na SP

Deževje, poplavljene ceste in prepričljiva junaka na SP
24.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mikkel Bjerg je še tretjič v treh letih osvojil naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas v kategoriji do 23 let. Med članicami najboljša Chloe Dygert Owen. Oba sta bila nadvse prepričljiva.

Na svetovnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Yorkshiru je današnji dan zaznamovalo močno deževje. Prav zato smo videli kar nekaj padcev, Valter Attila je celo zapeljal v globoko lužo na cestišču. Kljub vsemu pa smo videli tudi izjemno vožnjo Mikkela Bjerga v kategoriji do 23 let. Ripon je gostil start, cilj pa po 30,3 km dolgi preizkušnji Harrogate. V drugem delu je bila tras nadvse razgibana. Bjerg pa je bil prepričljivo najmočnejši. Danec je progo premagal s časom 40:20. Povprečna hitrost pa 45:074 km/h. Zanj je to že tretji naslov svetovnega prvaka v kategoriji so 23 let. V zadnjih treh letih je bil v tej disciplini nepremagljiv. Naslednje leto pa bo postal klubski kolega Tadeja Pogačarja in Jana Polanca pri moštvu UAE Team Emirates. Tokrat je premagal dva Američana. Ian Garrison je za Dancem zaostal za 27 sekund, Brandon McNulty – pred dvema letoma je bil že drugi - pa še za sekundo več. Edini slovenski predstavnik Jaka Primožič je bil 49. Zaostal je za 4:18.

Kar pri mlajših članih ni uspelo obema Američanoma – govorimo o osvojitvi zlate medalje – pa je uspelo Chloe Dygert Owen. Američanka je prišla do zlate medalje med članicami. Zaradi močnega deževja so morali začetek posamične vožnje na čas prestaviti za pol ure. Kljub ugibanjem, če bodo lahko dirko sploh izpeljali, je organizatorjem to uspelo. Kolesarke so morale premagati 30,4 km dolgo preizkušnjo. Dygertova je med vožnjo ujela in prehitela prvakinjo v tej disciplini iz leta 2014 Liso Brennauer. Po 14 kilometrih je imela Američanka že več kot minuto prednosti pred Nizozemko Van Vleutnovo. Na koncu so bile razlike velike. Američanka je progo premagala v 42 minutah in 11 sekundah. Povprečna hitrost pa 43,098 km/h. Druga je bila Anna Van der Breggen (tudi lani je osvojila srebrno medaljo), ki je zaostala za kar 1:33. Tretja Annemiek Van Vleuten, ki je branila lanski naslov je zaostala za 1:54. Preostale so izgubile več kot dve minuti. Slovenk ni bilo na startu.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ