DH Svetovni Pokal Andora: Slovenska Zasedba Razdrečena, zmaga Bruniju in Athertonovi

DH Svetovni Pokal Andora: Slovenska Zasedba Razdrečena, zmaga Bruniju in Athertonovi
07.07.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Grega Stopar

Žan Gomiljšček kot edini Slovenec zasedel 8. mesto, Jure in Monika odsotna zaradi poškodb.

V Andori se ta vikend odvija svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, ki tokrat vključuje tako spust (DH) kot tudi kros (XC). Za nami je že tekmovanje v spustu, ki pa sta ga zaradi poškodbe morala izpustiti največja slovenska upa Jure Žabjek in Monika Hrastnik.

Bruni in Rachel letos najuspešnejša

Večkratni svetovni prvak Loic Bruni (Specialized), ki se je do letošnje sezone večinoma osredotočal na svetovna prvenstva, je v Andori s še eno odlično predstavo osvojil zlato ter utrdil svoj položaj vodilnega v skupnem seštevku. Na drugo mesto se je s slabe pol sekunde zaostanka uvrstil Loris Vergier (Santa Cruz), medtem ko je Troy Brosnan končal na tretjem mestu.

Slovenski prvak Jure Žabjek je po uspešnem začetku sezone bil zaradi zlomljenega palca prisiljen izpustiti tekmovanje v Andori.

V ženski konkurenci je enega najboljših časov postavil Tracey Hannah (Polygon UR), ki pa jo je z odličnim spustom prehitela veteranka Rachel Atherton (Atherton Bikes). Marine Cabirou (Scott Factory) je startala kot predzadnja ter uspela kljub nekaj napakam doseči drugo mesto z 2,5 sekundami zaostanka. Zmagovalko kvalifikacij Nino Hoffmann je zahtevna proga dobesedno sezula, saj je v padcu izgubila enega od čevljev ter dirko končala v nogavicah.

Žak Gomilšček kot edini slovenski predstavnik do uspeha

Slovenska zasedba je bila zaradi odsotnosti Jureta ter Monike ta vikend močno okrnjena, vendar nas je uspel mladinec Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) kljub temu razveseliti z odlično uvrstitvijo. Na prašni progi je Žak začel natančno, vendar je moral zaradi težav z zavoro v spodnjem delu voziti bolj previdno, kar je zadostovalo za odlično 8. mesto.

Žak na poti do osmega mesta
Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ