DH WindhamRutar in Heath v pedeseterici, UTT na meji petnajsterice

DH WindhamRutar in Heath v pedeseterici, UTT na meji petnajsterice
02.07.2012 AVTOR: Švigelj Uroš
Windham, New York, ZDA ? Ekipa Unior Tools Team se iz Severne Amerike vrača z dobrimi uvrstitvami v prvo petdeseterico svetovnega pokala, novimi osebnimi najboljšimi uvrstitvami ter 16. mestom med ekipami na najnovejši lestvici Mednarodne kolesarske zveze

Uvrstitve članov ekipe UTT na dirki svetovnega pokala v spustu v Windhamu v ZDA

Moški:

1. Aaron Gwin (ZDA, Trek World Racing) 2:26,41

49. Nejc Rutar (Slo, Unior Tools Team) +11,41

50. Harry Heath (VB, Unior Tools Team) +11,67

76. Žiga Pandur (Slo, Unior Tools Team) +46,79

 

Ženske

1. Rachel Atherton (VB, GT Factory Racing) 2:52,41

Izven finala Jessica Stone (VB, Unior Tools Team)


Uradna stran ekipe je www.uniortoolsteam.com, ekipo in posamezne tekmovalce pa lahko spremljate tudi preko družabnih omrežij Facebook in Twitter.

Primorec Nejc Rutar je bil tudi tokrat najhitrejši Slovenec na dirki svetovnega pokala – na kratki in hitri progi v ameriškem Windhamu je dosegel 49. mesto. Uvrstitev sicer ni po pričakovanjih, a potrjuje dobro pripravljenost pred naslednjimi dirkami, tudi državnim prvenstvom. Le mesto za njim je dirko končal Harry Heath, tretji finalist ekipe Žiga Pandur pa je imel smolo s predrto zračnico in končal je na repu vrstnega reda nedeljskega finala.

 

»V finalu sem vozil solidno in brez večjih napak, kar mi daje vedeti, da nisem bil preveč hiter. Zadovoljen sem z izboljšanjem časa v primerjavi s kvalifikacijami. Glede na to, da mi proga ne ustreza pa sem zadovoljen s celotnim vikendom,« je po dirki povedal Nejc. Bolj razočaran je bil seveda Žiga, ki je s to uvrstitvijo prekinil serijo vedno boljših uvrstitev v svetovnem pokalu: »Zgornji del sem odpeljal dobro, nato še bolj spustil in vožnja je bila res dobra, tudi z dobrim vmesnim časom. Na izhodu iz zadnjega gozda pa sem dobil defekt na prednjem plašču in ob tem še padel. Jezen sem, še toliko bolj ker vem, da bi lahko prišel zelo visoko. Že se veselim naslednje dirke v Franciji, kjer ciljam na novo visoko uvrstitev.«

 

Oceno nastopov ekipe Unior Tools Team v Severni Ameriki je podal vodja ekipe Tine Mahkovec: »Škoda za Žigin defekt, brez tega bi lahko dirki v Kanadi in ZDA ocenili še bolje. Zelo smo zadovoljni, saj so rezultati vedno boljši, s piljenjem podrobnosti pa se še izboljšujejo. Trenutno smo na ekipni lestvici UCI na 16. mestu izmed preko petdeset registriranih ekip, manjkajo pa nam še točke z lanskega državnega prvenstva. Te bomo dobili letos. Ciljamo na prvih petnajst, torej na status UCI Elite Team, kar je že čisto na dosegu roke.« Status elitne ekipe v gorskem kolesarstvu je primerljiv s statusom UCI ProTeam v cestnem kolesarstvu. Ekipe v gorskem kolesarstvu sicer nimajo nobene prednosti glede nastopa na največjih dirkah, saj je svoboda prijav veliko večja kot na cesti, a ekipa s tem vendarle pridobi številne prednosti, predvsem pa si močno utrdi ugled.

 

Najhitrejša na dirki sta bila Rachel Atherton in Aaron Gwin.


Jess Stone je dirkanje v Windhamu zaključila že v petek, saj se s padcem v kvalifikacijah ni uspela privoziti finala. Svetovni pokal se nadaljuje konec meseca v francoskem Val d'Iseru.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ