DH World Cup: Athertonova in Pierron slavila v mokrem Fort Williamu

DH World Cup: Athertonova in Pierron slavila v mokrem Fort Williamu
03.06.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Klemen Humar

Od Slovencev v finalu le Žabjek, Monika s pretresom možganov.

Ta vikend se je po Mariboru nadaljeval svetovni pokal v spustu, tokrat se je karavana ustavila v škotskem Fort Williamu. Tekmovalce je pričakala vetrovna, blatna ter mokra proga, katere stanje se je med treningom ter kvalifikacijami še poslabšalo.

Padec in pretres možganov za Moniko

Slovenska favoritinja Monika Hrastnik je v kvalifikacijah utrpela padec in pretres možganov, zaradi katerega ni mogla startati. Kljub razočaranju ostaja optimistična in se že fokusira na nastop v Leogangu naslednji vikend.

Obilo padcev ter akcije v moški konkurenci

Enega prvih boljših časov je postavil Greg Minaar, vendar so ga pozneje prehiteli še Danny Hart (Santa Cruz Syndicate), mladi Finn Iles (Specialized Gravity), Lois Vergier (Santa Cruz Syndicate), Troy Brosnan (Canyon) ter zmagovalec Amaury Pierron (Commencal Vallnord), ki je uspel s agresivno vožnjo prevzeti vodstvo za kar 3,6 sekund. Aaron Gwin je na presenečenje gledalcev kmalu po startu padel in tekme ni končal, kar so še dodatne slabe novice za Američana katerega sezona z novo ekipo se ni začela najbolje.

Od Slovencev se je na progo podal le Jure Žabjek, ki je v zgornjem delu vozil odlično, vendar mu je nekaj napak v blatnem spodnjem delu ter na tako imenovani avtocesti pred ciljem prineslo velik zaostanek 21 sekund, s katerim je končal na 55. mestu.

Rachel Atherton z zmago v ženski konkurenci

Po tretjem mestu v Mariboru se je tokrat Rachel Atherton (Atherton Bikes) nasmehnila sreča saj je za 1.6 sekunde prehitela Tracey Hannah in se tako tudi povzpela v vodstvo v skupnem seštevku. Na tretjem mestu je bila nemška prvakinja Nina Hoffmann za njo pa Marine Cabirou (Scott DH), ki je za zmagovalko zaostala za več kot 13 sekund.

Nadaljevanje že naslednji vikend v Leogangu

Po klasično škotskem vremenu v Fort Williamu tekmovalce že pričakuje tretja tekma letošnjega svetovnega pokala, tokrat iz bližnjega avstrijskega Leoganga, kjer lahko upajo na lepše vreme.

V spodnjem videu si lahko ogledate zmagovalni vožnji Rachel Atherton in Amauryja Pierrona.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ