Di Luca: "Še me boste videli"

Di Luca: "Še me boste videli"
18.06.2012 AVTOR: D. Z.
Med številnimi tujimi zvezdniki, ki so nastopili na dirki po Sloveniji je zagotovo tudi Danilo Di Luca. Italijan pa ni pokazal prav veliko.
V sobotni kraljevski etapi je bil sicer v prvi zasledovalni skupini, ki je za najboljšima zaostala za dobro minuto in pol, vendar ni imel moči, da bi lahko v zaključku dobil vsaj sprint za tretje mesto. "Kraljevska etapa je bila zares težka. Škoda, ker je bilo od vrha zadnjega vzpona do cilja nekoliko predaleč. Meni in tudi ostalim klubskim kolegom bi se moralo zares posrečiti, če bi hoteli dobiti to etapo," je priznal Di Luca, sicer zmagovalec številni enodnevnih klasik, pa tudi zmagovalec dirke po Italiji leta 2007.

"To je lepa dirka. Dobro je organizirana. Tudi trase etap so zelo zanimive, še posebej pa imate tukaj dovolj zelo zahtevnih vzponov," je še priznal kolesar, ki se po dopinški aferi nikakor ne more vrnitit na najvišji nivo. Sicer je dober, a prav v vrh ne more več poseči. Zdaj vozi za moštvo Acqua & Sapone. A v karieri je zdaj 36-letni kolesar odpeljal ogromno prestižnih dirk, zato lahko še kako realno oceni slovensko preizkušnjo:

"Dirka je zelo dobro organizirana. Vidi se, da so organizatorji že zelo izkušeni in lahko jim samo čestitam." Prav to je razlog, da smo Di Luco na tej preizkušnji videli sicer prvič, a po vsej verjetnosti ne zadnjič: "Mislim, da bom še prišel. Vozil bom še dve ali tri sezone. Gre za zelo lepo dirko in zato si želim še kdaj priti sem."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ