Diamondback z modelom Andean želi premikati meje koles za triatlon (video)

Diamondback z modelom Andean želi premikati meje koles za triatlon (video)
20.09.2016 AVTOR: Matej Zalar
Proizvajalec koles Diamondback se je lotil drznega projekta, ki so ga naslovili Andean. Gre za zanimivo kolo, žal pa niti približno ni skladno z UCI-jevimi pravili.

Vsak teden nekaj novega, bi lahko podnaslovili rubriko koles. Proizvajalci kar tekmujejo, kdo bo predstavil bolj drzne koncepte koles, tokrat je na tapeti podjetje Diamondback s kolesom za triatlon Andean.

Podjetje Diamondback se pripravlja na napovedane spremembe UCI-jevih pravil. Mednarodna kolesarska zveza naj bi namreč ukinila pravilo (če govorice držijo) razmerja 3:1 pri aerodinamičnih oblikah cevi, hkrati pa naj bi ponovno začeli testirati kolutne zavore. Če bodo te spremembe res ugledale luč sveta, bo UCI-jevo potrditev dobil tudi Andean.

Proizvajalec koles, ki med drugim opremlja tudi ekipo Rally Cycling US, je vključilo v kolo bolj kot ne vse, kar se je UCI trudil prepovedati. Tako na kolesu opazimo ogromne aerodinamične cevi, kolutne zavore in dele okvira, ki nimajo nobene strukturne vloge, so pa namenjeni večji aerodinamičnosti kolesa.

Pri

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ