Diego Ulissi dobil kronometer, Rein Taaramae prepričljiv

Diego Ulissi dobil kronometer, Rein Taaramae prepričljiv
19.06.2016 AVTOR: D. Z.
Dirka po Sloveniji. Rein Taaramae je prepričljivo ubranil vodstvo v skupnem seštevku. Kronometer je dobil Diego Ulissi. Najboljši Slovenec Jan Tratnik.

Kolesarji na dirki po Sloveniji so morali odpeljati posamični kronometer, ki je bil nekakšna mešanica med ravninskih in gorskim kronometrom. Šlo je za zanimivo preizkušnja, na kateri so se mnogi odločili, da ob prehodu z ravnina na klanec zamenjajo kolo.

Prvi del so odpeljali s kolesom za kronometer, drugi del pa z običajnim kolesom. Dolgo je s časom 29.33 vodil Rus Aleksander Foliforov. Zdelo se je, da bi Rus, ki je letos zablestel tudi na dirki po Italiji, lahko dobil kronometer. A potem je 16,8 km dolgo progo z izjemno vožnjo premagal Diego Ulissi. Italijan je postavil izjemen čas. 28:23.

V nadaljevanju ga nihče ni uspel prehiteti. Pravzaprav se mu je samo Omar Fraile približal na manj kot minuto, saj je za njim zaostal za 52 sekund. Potem pa se je s progo soočil še Rein Taaramae. Na krilih rumene majice je bil odlično na poti. Takoj ob vznožju klanca je zamenjal kolo in proti vrhu najprej ujela Jacka Haiga, tik pred ciljem pa še Egana Arleyja Bernala.

Taaramae se je Ulissiju najbolj približal, a ugnati ga ni mogel. Zaostal pa je za štiri sekunde. Tretji je bil Omar Fraile, sledili so Foliforov, Haig, Barta, Ovečkin, Mendes, Moscon in najboljši Slovenec Jan Tratnik, ki je z 1:28 zaostanka zasedel deseto mesto. Tratnik je obdržal majico najboljšega na gorskih ciljih.

Med dvajseterico sta se uvrstila še Jani Brajkovič (17. mesto) in Jure Golčer (18. mesto). Brajkovič je zaostal za 1:49, Golčer pa je bil dve sekundi počasnejši. V skupnem seštevku je Taaramae še povečal prednost. Zdaj ima minuto in 42 sekund naskoka pred Jackom Haigom in 2:38 pred Janom Barto.

Četrti je Bernal Egan Arley, ki je obenem oblekel tudi majico najboljšega med mladimi. Za vodilni zaostaja za 2:47. Samo sekundo za njim pa je najboljši Slovenec Jure Golčer. Jani Brajkovič je trenutno deseti, zaostaja pa za tri minute in 15 sekund. Zadnja etapa do Novega mesta je pisana na kožo sprinterjem, tako da v skupnem seštevku ne bo prišlo do večjih razlik.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ