Diego Ulissi: Kolesar, ki lahko postavi nov mejnik

Diego Ulissi: Kolesar, ki lahko postavi nov mejnik
13.06.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti in Sportida

Na startu letošnje dirke po Sloveniji bo tudi Diego Ulissi, ki lahko spiše posebno, do zdaj edinstveno zgodbo. Je namreč dvakratni zmagovalec in kot prvi bi lahko dirko po Sloveniji dobil trikrat.

Diego Ulissi je bil na današnji novinarski konferenci v Celju, ki so jo organizirali dan pred začetkom 29. izvedbe dirke. Italijan, ki vozi za UAE Team Emirates bo napadal že tretjo zmago na največji slovenski dirki. S tem bi postal rekorder po številu zmag, saj tak podvig ni uspel še nikomur. Vsekakor pa bo naletel na močno konkurenco. A očitno prihaja v Slovenijo dobro pripravljen. Pa je dovolj dober? Tu je krajši intervju.

Leta 2011 ste prvič dobili dirko po Sloveniji. Kako se zdaj spominjate tiste zmage?
To je bila ena mojih izmed prvih zmag med profesionalci, tako da spomin je še vedno živ. To so lepi spomini. Minilo je že nekaj let, a še vedno se dobro počutim in sem prihajam samozavesten. Leta minevajo, a še vedno se dobro počutim in to je najbolj pomembno.

Kako se počutite po dirki po Italiji, lahko zmagate?
Letošnji Giro je bil zares težek predvsem zaradi slabega vremena. Upam, da sem si opomogel in nabral dovolj moči. Ampak, to je dirka, na kateri sem bil vedno dober in upam, da bom tudi tokrat med najboljšimi.

Ko ste zmagali drugič, je ob vas dirkal Tadej Pogačar. Letos se želi na domači dirki dokazati Domen Novak. Kako lahko uskladita podobne želje?
To je za nas lahko samo prednost, saj imam z dvema kolesarjema, ki sta dobra na vzponih več odprtih možnosti. Domen je izjemna oseba, izjemen fant in odličen klubski kolega. Skupaj s športnimi direktorji bomo poskušali naštudirati strategijo, ki bi nam prinesla zmago oziroma dober rezultat.

Poznate etape? Morda odločilen vzpon na Kolovrat?
Domen mi je v teh dneh povedal, za kakšen vzpon gre. Seveda gre za zahteven vzpon, s katerim se bomo morali soočiti dvakrat. Ampak, najprej moramo v prvih dneh videti, kako nam bo šlo. To bo čas, da najdemo prave noge, prave občutke. Potem pa moramo biti pripravljeni v soboto, kjer se bo odločal zmagovalec dirke.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ