Diego Ulissi: Osem let kasneje se je dirka razvila

Diego Ulissi: Osem let kasneje se je dirka razvila
24.06.2019 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia / Sportida

Diego Ulissi. Po letu 2011 je spet postal junak dirke po Sloveniji. Kot je sam priznal, je zdaj dirka precej večja, boljša: "Ta dirka se je v zadnjih letih zelo razvila."

Diego Ulissi je leta 2011 dirko po Sloveniji dobil pri 21 letih in je najmlajši kolesar z zmago na tej preizkušnji. Osem let kasneje je dirko spet dobil. Takrat je lahko računal na pomoč Simona Špilaka, tokrat pa ja Jana Polanca in Tadeja Pogačarja. Za Ulissija je to pomembna zmaga pred koncem prvega dela sezone.

O letošnji sezoni: Na začetku sezone sem takoj našel pravo formo in z drugo mesto na Valonski puščici mi je dalo dodatno motivacijo. Na Giru sem potem mora pomagati ekipi, saj smo dolgo nosili rožnato majico. Nisem imel priložnosti za akcije, ki mi ustrezajo. Ampak, izkoristil sem formo na najboljši možni način. Najprej sem dobil dirko v Luganu, zdaj pa sem dobil še dirko po Sloveniji. Naslednji teden bom z državnim prvenstvom zaključil prvi del sezone, s katerim sem zelo zadovoljen.

O pomembnosti te zmage: Ta dirka se je v zadnjih letih zelo razvila. V karieri sem dosegel veliko pomembnih zmag in zame so vse zmage pomembne. Zame je bilo zelo pomembno, da sem dobil to dirko.

O prvi zmagi leta 2011: Spremenilo se je to, da imam pač osem let več. Pred osmimi leti sem bil resnično mlad. Šele prišel sem med elito. Takrat sem bil tudi zelo zadovoljen. Medtem je dirka zelo zrasla. Na startu so resnično močne ekipe in zato je še težje zmagati. Moraš biti v vrhunski formi in imeti ob sebi odlično ekipo. Zadovoljen sem s tem, kar sem dosegel.

O najtežjih trenutkih na dirki: Sobotna etapa je bila najtežja, saj je bil vzpon na Predmejo zelo zahteven. Morda celo preveč za moje sposobnosti. Ampak, mi je uspelo ubraniti zmago predvsem s pomočjo izjemnega mladega kolesarja Pogačarja. Je mlad, a zelo pameten kolesar. Resnično mi je zelo pomagal, medtem ko mi je celotna ekipa pomagala v prvem delu dirke.

O Pogačarjevi in Polančevi pomoči: Sta dva resnično nadarjena fanta. Jana Poznam že dlje časa, Tadej je prvo leto z nami, a je že dokazal, kako močan je. Sta zagotovo velika pridobitev za ekipo, kar sta dokazala tudi tukaj.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ