Diego Ulissi: Pozna se mi utrujenost z Gira

Diego Ulissi: Pozna se mi utrujenost z Gira
22.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Tour of Slovenia / Sportida

Diego Ulissi je zelo blizu drugi zmagi na dirki po Sloveniji. Vodi v skupnem seštevku in ima 17 sekund prednosti. Ob sebi pa ima odlično ekipo z Janom Polancem in Tadejem Pogačarjem.

O branjenju majice: Težko bo. Sicer je lepo, da jo imam, a se mi že pozna tudi že utrujenost z dirke po Italiji. Ampak, imamo jo. In poskušali jo bomo braniti vse do konca. Zadovoljen sem z etapno zmago. Vem, da imam ob sebi močno ekipo. Poskušali bomo dobro dirkati in ubraniti zeleno majico.

O Tadeju Pogačarju: S Tadejem in celotno ekipo se dobro razumemo. Danes sva se na vzponu pogovorila in se odločila, kako napasti. Je še mlad, močan. Imam lepo prihodnost pred sabo. Jutri bomo skupaj poskušali ubraniti majico.

O prvi zmagi na dirki po Sloveniji 2011: Skoraj deset let nazaj sem dobil dirko. Po skoraj desetih letih lahko spet zmagam. To je dober znak, pomeni da se dobro staramo. Šalo na stran. Po Giru sem ohranil formo. Dobil sem dirko v Luganu. Zdaj tukaj. Dokler se zmaguje, je vse odlično.

O pomenu etapne zmage: Do zmage sem prišel po napadu na vzponu. To je dokaz, da sem fizično še zelo dober. Poskušal bom tako nadaljevati. Zadovoljen sem z ekipo, ki resnično odlično deluje že od začetka sezone. Skupaj poskušamo še napredovati.

O tem, kdaj je bil prepričan o etapni zmagi: Malce me je bilo strah, ko se mi je skupina približala. A prek radijske postaje so mi vseskozi sporočali, kakšna je razlika. Dva kilometra pred ciljem sem se odločil za napad, sa je bil Vlasov že zelo utrujen.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ