Dilema: Merilec srčnega utripa ali merilec moči? (video)

Dilema: Merilec srčnega utripa ali merilec moči? (video)
28.01.2013 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani Global Cycling Network so objavili prispevek, v katerem nekdanji kolesar Daniel Lloyd ugotavlja, kaj je boljše uporabljati. Merilec srčnega utripa ali merilec moči?
Pri merilcih srčnega utripa kot težavo izpostavi, da lahko srčni utrip spremenijo že dejavniki, kot so telesna temperatura, zunanja temperatura, kofein in tudi utrujenost. "Odkar sem leta 2005 prvič dobil 'powermeter', ga še zdaj redno uporabljam. Po mojem mnenju je to bolj učinkovit način za merjenje našega napredka in nas usmeri na pravo pot," pa je o merilcih moči dejal Lloyd.

Obenem je še predstavil prednosti merilcev moči: "Sto vatov je sto vatov. Ne glede na to, kje ste, kakšna je temperatura ali kako se počutite. To je dober način za rekreativne kolesarje, da svoje številke primerjajo z najboljšimi kolesarji na svetu." Za primer je omenil Bradleyja Wigginsa, ki naj bi na dobre pol ure dolgem vzponu lahko pedale obračal s povprečno močjo večjo od petsto vatov.

Lloyd za konec omeni še, koliko vatov lahko v zaključku "obrnejo" sprinterji. Za več podatkov pa si lahko ogledate spodaj priloženi posnetek. Torej, po mnenju Lloyda, se bolj obnesejo merilci moči, čeprav so, tega v prispevku ne omenja, tudi precej dražji in tako za mnoge rekreativne kolesarje še zelo težko dosegljivi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ