Dirka po Antaliji zaradi posledic uničujočega potresa odpovedana

Dirka po Antaliji zaradi posledic uničujočega potresa odpovedana
07.02.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Tour of Antalya

Hud potres z magnitudo skoraj 8 po Richterjevi lestvici je pretresel Turčijo in Sirijo. Ker se oblasti bojijo, da bo številka mrtvih presegla 20.000, se je življenje v Turčiji ustavilo, odpovedana je tudi dirka po Antaliji.

Potres v Turčiji je eden najhujših v zadnjih 30 letih v tej, sicer zelo potresno ogroženi državi, ki se redno sooča s posledicami premikov in trkov tektonskih plošč. Tokratni potres v Turčiji in Siriji je že zdaj zahteval več kot 2000 življenj, še mnogo več jih je pogrešanih pod ruševinami podrtih stavb, za nameček pa je v regiji pritisnil še mraz in temperature so padle pod ničlo, zato je reševanje oteženo.

Celotna svetovna skupnost nudi pomoč Turčiji, seveda so odpovedani vsi nenujni dogodki v državi, saj je okrevanje in pomoč žrtvam trenutno primarnega pomena. Tako je odpadla tudi dirka po Antaliji, ki bi se morala začeti 9. februarja. Na njej so večkrat nastopali tudi kolesarji Adrie Mobila. 

Ruski kolesarji bodo lahko nastopali na reprezentančnih tekmovanjih

Mednarodna kolesarska zveza je omilila prepovedi nastopanja za ruske kolesarje na tekmovanjih pod njenim okriljem. Rusi bodo zdaj lahko dirkali na svetovnem prvenstvu, a le, če bodo dirkali pod nevtralno zastavo in če se v svojih izjavah doslej niso opredeljevali do vojne v Ukrajini oziroma se niso postavili na rusko stran. 

Večina športnikov iz Rusije je bila doslej večinoma tiho, kar se vojne v Ukrajini tiče, tudi pri večini kolesarjev je bilo tako in UCI jim je zdaj v skladu z olimpijskimi smernicami ponudila priložnost, da še naprej tekmujejo na reprezentančnih tekmovanjih, pa čeprav ne pod zastavo svoje države. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ