Dirka po Hrvaški: Brez velikih zvezdnikov, a na Eurosportu

Dirka po Hrvaški: Brez velikih zvezdnikov, a na Eurosportu
16.04.2015 AVTOR: D. Z.
V senci velikih ardenskih klasik bo potekala tudi 1. dirka po Hrvaški. Gre za dirko 1. kategorije, ki pa ima močno podporo države in tako dovolj velik proračun za prenos dirke.

Dirka po Hrvaški
1. etapa: Makarska › Split (160km)
2. etapa: Šibenik › Zadar (180km)
3. etapa: NP Plitvice › Učka (228km)
4. etapa: Pula › Umag (152 km)
5. etapa: Varaždin › Zagreb (118 km)

Dirka po Hrvaški se bo začela v sredo 22. aprila v obmorskem letovišču Makarska. Petdnevna dirka pa se bo končala 26. aprila v Zagrebu. Kolesarji bodo prek Dalmacije, Kvarnerja, Istre in notranjosti Hrvaške prevozili 900 kilometrov. Makarska – Split je prva etapa. Ta bo dolga 160 km. Naslednji dan bo kolesarje pot vodila od Šibenika do Zadarja. Tretja etapa bo najtežja, saj se bo začela v Plitvicah, po kar 228 kilometrih se bo končala na Učki.

Od Pule do Umaga bo speljana četrta, 152 km dolga etapa. Zadnji dan bodo kolesarji kolesarili med Varaždinom in Zagrebom. Zadnja etapa bo s 118 km najkrajša. Organizatorji se lahko pohvalijo s tem, da bodo dirko prenašali tudi v živo. Najeli so tujo produkcijsko hišo, tako da bo hrvaška nacionalna televizija prenašala vse etape, obenem bo to storil tudi Eurosport. Hrvaška se bo tako predstavila vsej Evropi. Je pa tudi res, da je termin dirke nekoliko neugoden, saj so največje ekipe kar precej zasedene.

Takoj po tej preizkušnji se bo začela dirka po Romandiji, tudi bogatejša dirka po Turčiji, najboljši nastopajo na ardenskih klasikah, v španiji je dirka po Kastiliji in Leonu, v Italiji Giro del Trentino … Tako na dirki po Hrvaški ne bo najboljših ekip iz World Toura. Bo pa nekaj zanimivih Prokontinentalnih ekip. Tudi CCC Sprandi Polkowice, Androni Giocattoli in Rusvelo. Na startu bo tudi ena slovenska ekipa, in sicer Adria Mobil. Zaenkrat so prijavljeni trije kolesarji te ekipe. Primož Roglič, Radoslav Rogina in Marko Kump.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ