Dirka po San Juanu zaradi koronavirusa vnovič odpovedana

Dirka po San Juanu zaradi koronavirusa vnovič odpovedana
03.01.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Vuelta a San Juan

Tudi na začetku sezone 2022 se kolesarji ne bodo pomerili v Argentini, na Vuelti a San Juan, ki je za marsikoga pomenila začetek sezone. Razlog je novo naraščanje števila okuženih s koronavirusom po celem svetu.

Nič kaj spodbudno se ni začelo leto 2022, število okuženih s koronavirusno različico omikron narašča po celem svetu in tudi v kolesarskem svetu so že vidne prve »žrtve«. Že nekaj časa je znano, da tradicionalnega uvoda v sezono v Avstraliji ne bo, vse dirke so odpovedali. zdaj so jim sledili še prireditelji v Argentini, ki so odpovedali dirko po San Juanu.

»Po tehtnem premisleku, upoštevali smo vsa tveganja, ki jih izvedba mednarodne dirke prinaša, smo se odločili, da različica omikron trenutno predstavlja preveliko tveganje za varno izvedbo dirke, zato bo Vuelta a San Juan v letu 2022 na žalost odpovedana. Za vse nas to predstavlja veliko izgubo, tako ekonomsko kot tudi udarec za kolesarstvo v Južni Ameriki,« so v izjavi za javnost sporočili prireditelji.

Ganna, Sagan, Remco in Viviani brez uvoda v sezono

Dirka bi sicer morala potekati od 30. januarja do 6. februarja, zaenkrat pa se še poigravajo z idejo, da bi jo izpeljali zgolj z domačimi ekipami in kolesarji. Zadnjo izvedbo dirke v letu 2019 je sicer dobil Remco Evenepoel.

Odpoved dirke je pomenila spremembo tekmovalnih načrtov za nekaj velikih zvezdnikov kolesarstva, ob Remcu Evenepoelu so sezono v Argentini želeli začeti še Filippo Ganna, Peter Sagan, Elia Viviani spet v dresu Ineosa in še nekaj uveljavljenih tekmovalcev …

Nekako v slogu lanske sezone se tudi v letošnjem letu zdi, da bomo spremljali predvsem dirke v Evropi, tekmovanja na preostalih celinah pa so pod velikim vprašajem. Tudi SP v Avstraliji, ki bi moralo septembra potekati v Woolongongu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ