Dirka po Sloveniji se vrača na Primorsko: Predmeja, Kras, Idrija ...

Dirka po Sloveniji se vrača na Primorsko: Predmeja, Kras, Idrija ...
16.04.2019 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

Primorci bodo vsekakor veseli. Dirka po Sloveniji se vrača na Zahod. Vrača se Predmeja, vzponi v okolici Idrije … Letos ne bo kronometra. Dirka ekstra kategorije!

Trasa 26. dirke po Sloveniji je znana dan preden jo bodo uradno predstavili organizatorji. Na uradni spletni strani so namreč že objavili podrobnosti petih etap. Dirka bo potekala od 19. do 23. junija. Uradna predstavitev bo potekala v torek v Ljubljani, a na spletni strani smo že lahko dobili podrobnosti. Vse skupaj se bo začelo v Ljubljani. Cilj bo spet na Glavnem trgu v Novem mestu. Letos ne bo vožnje na čas. Dve etapi sta še posebej zahtevni.

To sta petkova do Idrije in sobotna do Ajdovščine, ki bo kolesarje popeljala tudi čez Predmejo, in četrtkova do Idrije. Skupaj bodo morali kolesarji premagati 14 kategoriziranih vzponov. Vzpon prve kategorije bo 902 metra visoka Predmeja. Dva vzpona bosta druge kategorije. V drugi eatapi najprej vzpon na Svetino, v tretji pa vzpon na Dole. Prva etapa je po meri sprinterjev, v drugi bo vzpon na Svetino po 124 kilometrih poskrbel za določeno selekcijo.

V zadnji etapi pa se bodo kolesarji pred prihodom v Novo mestu podali tudi na Vahto. Vzpon tretje kategorije se bo končal po 138 kilometrih, tako da bodo imeli sprinterji vsega 20 kilometrov časa, da bodo nadoknadili zaostanek, ki si ga bodo nabrali na Vahti. Je pa jasno, da lanske zmage ne bo branil Primož Roglič. Eden izmed največjih adutov za to, da bi zmaga ostala v Sloveniji bo mladi Tadej Pogačar. Predlani peti, lani pa četrti v skupnem seštevku.

Etape dirke po Sloveniji
Sreda, 19. junij, 1. etapa: Ljubljana – Rogaška Slatina, 171 km
Četrtek, 20 junij, 2. etapa: Maribor – Celje, 146,3 km
Petek, 21. junij, 3. etapa: Žalec – Idrija, 169,8 km
Sobota, 22. junij, 4. etapa: Nova Gorica – Ajdovščina, 153,9 km
Nedelja, 23. junij, 5. etapa: Trebnje – Novo mesto, 156,6 km

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ