Dirka po Sloveniji za rekreativne kolesarje s Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem, Janom Tratnikom in Janijem Brajkovičem

Dirka po Sloveniji za rekreativne kolesarje s Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem, Janom Tratnikom in Janijem Brajkovičem
16.02.2021 AVTOR: Sporočilo za javnost

Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo navidezno kolesarsko dirko Po Sloveniji.

Etapna dirka med 27. februarjem in 27. marcem 2021 je namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji.

Kolesarstvo je že nekaj časa šport, s katerim se lahko ukvarjamo tako rekoč vseh 12 mesecev. Da se je sezona raztegnila na celo leto, je zaslužna industrija kolesarskih trenažerjev, ki kolesarju omogočajo vožnjo po atraktivnih kolesarskih poteh iz domačega udobja.

V zadnjem času smo priča razcvetu kolesarskih platform, na katerih lahko najdemo kolesarske trase, ki z uporabo trenažerja simulirajo dejanske značilnosti dirke. I feel Slovenia navidezna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.

I feel Slovenia navidezna kolesarska dirka Po Slovenji bo imela 5 etap, ki bodo na sporedu vsako soboto - s pričetkom ob 19. uri - med 27. februarjem in 27. marcem 2021. Na prvih štirih etapah se bodo rekreativni kolesarji lahko v živo pomerili s štirimi zvezdniki slovenskega in svetovnega kolesarstva – s Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem, Janom Tratnikom in Janijem Brajkovičem. Primož Roglič je kot ambasador Slovenske turistične organizacije v video nagovoru, k udeležbi povabil kolesarje s celega sveta.

Etape:
27. 02. 2021: Cerklje – Vrh pod Krvavcem (13,8 km / 1.035 v.m.)
Pokrovitelj etape: Generali; poseben gost: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)

06. 03. 2021: Črnomelj – Novo mesto (42,3 km / 468 v.m.)
Pokrovitelj etape: Hervis; poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)

13. 03. 2021: Izola – Šmarje – Koper (38,8 km / 463 v.m.)
Pokrovitelj etape: Frutabela; poseben gost: Jan Tratnik (Bahrain Victorius)

20. 03. 2021: Bohinj – Bled – Pokljuka (41 km / 965 v. m.)
Poseben gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)

27. 03. 2021: Kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km / 157 v. m.)

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji in sicer v starostnih skupinah do 30 let, od 31 do 45 let, od 46 do 60 let in nad 60 let.
Virtualna kolesarska dirka bo izjemna priložnost tudi za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev, ki so hkrati veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije.

KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube.

Registracija na platformi Rouvy in prijava je mogoča na povezavi: www.race.rouvy.com.
Ob prijavi vsak prejme 14 dni brezplačne uporabe aplikacije Rouvy, dodatnih brezplačnih 14 dni pa je možno dobiti na povezavi: https://woobox.com/22ivcr.



Ločene prijave so omogočene tudi vsem, ki želijo odpeljati posamezno ali vse etape netekmovalno v skupinski vožnji.
Skupinske vožnje:
24. 02. 2021: Cerklje – Vrh pod Krvavcem (13,8 km / 1.035 v.m.)
03. 03. 2021: Črnomelj – Novo mesto (42,3 km / 468 v.m.)
10. 03. 2021: Izola – Šmarje – Koper (38,8 km / 463 v.m.)
17. 03. 2021: Bohinj – Bled – Pokljuka (41 km / 965 v. m.)
24. 03. 2021: Kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km / 157 v. m.)

Mojca Novak, predsednica KK Adria Mobil, organizator dirke: »Pozdravljam idejo o virtualni dirki Po Sloveniji, ki je nov produkt Kolesarskega kluba Adria Mobil in naših partnerjev, in je nastal predvsem zaradi posebnih okoliščin, s katerimi smo se v preteklem letu soočili. Z virtualno izvedbo dirke, ki bo odslej na kolesarskem koledarju vsako leto, tako nagovarjamo rekreativne kolesarske navdušence in jim dajemo priložnost, da se pomerijo med seboj in predvsem sami s sabo. Obenem me veseli, da bodo etape popestrili profesionalni kolesarji s Primožem Rogličem, ambasadorjem blagovne znamke Adria, na čelu, ki bodo rekreativcem nedvomno dajali dodatno motivacijo in energijo za čim boljše uvrstitve v boju za zeleno majico. Glede na to, da je virtualna izvedba zdaj našla pot tudi do Slovenije, bomo tudi tako približali slovensko kolesarstvo mednarodni publiki. Naj bo virtualna izvedba uvod v tradicionalno dirko Po Sloveniji, ki bo kmalu spet navduševala večmilijonsko občinstvo po svetu.«

Bogdan Fink, direktor KK Adria Mobil: »Z digitalizacijo največjih dirk kolesarstvo postaja vse bolj priljubljen in rastoč šport tudi v virtualnem okolju, kar je bilo glede na razmere pričakovano. Hkrati je ta novost prinesla organizatorjem tudi pomembno priložnost, da aktualne trase in samo pokrajino predstavimo športnim navdušencem po vsem svetu – kadarkoli in kjerkoli. Verjamem, da bo dirka Po Sloveniji s svojo virtualno izvedbo dodatno pridobila na prepoznavnosti in ugledu.«

Slovenska turistična organizacija: »STO v časih, ko izvedba športnih dogodkov v številnih primerih ni možna ali je omejena, pristopa k sodelovanju pri I FEEL SLOVENIA virtualni dirki Po Sloveniji in prek tega krepi aktivnosti na področju razvoja in promocije produkta aktivnega oddiha. Tak produkt izkazuje velik potencial nadaljnje rasti; raziskave ga izpostavljajo kot enega najbolj izrazitih trendov na področju potovanj za leto 2021 in je tudi dvoletna tematika promocijskih aktivnosti STO v letih 2022 in 2023. STO se zaveda velikega pomena odmevnih športnih dogodkov, namenjenim rekreativnim športnikom za promocijo Slovenije in slovenske turistične ponudbe. Projekti, kakršen je virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji, so dodatna podpora promociji Slovenije kot destinacije za aktivni oddih. Prav kolesarjenje je zagotovo tisti šport, kjer gre za neposredno povezljivost športa s turističnim produktom aktivnih počitnic t. j. 'produkta outdoor', ki je eden izmed najpomembnejših turističnih produktov Slovenije in bo imel v časih, ko bodo potovanja spet možna, izjemne priložnosti. Prepričani smo, da bomo prek virtualne dirke navduševali mnoge ljubitelje športa in pomembne medije po vsem svetu s Slovenijo kot destinacijo zdravih in aktivnih doživetij, odlično tudi za gostiteljico športnih dogodkov. Veseli nas, da bodo pri projektu sodelovali tudi profesionalni kolesarji, med njimi Primož Roglič, saj bomo lahko z njihovo pomočjo dodatno učinkovito promovirali Slovenijo kot destinacijo aktivnega oddiha in delili vrednote znamke 'I feel Slovenia'.«

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ