Dirka po Sloveniji: 2. etapa

Dirka po Sloveniji: 2. etapa
10.06.2021 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

Druga etapa na dirki po Sloveniji bo že pokazala, kako dobri so kolesarji, ki se želijo boriti za visoka mesta v skupnem seštevku. Celjski Grad se vrača.

Prva etapa na dirki po Sloveniji se je po pričakovanjih končala s sprintom glavnine. Dobil ga je eden izmed najresnejših kandidatov za zmago Phil Bauhaus, medtem ko je eden izmed njegovih tekmecev Matteo Trentin med etapo padel, tako da se sprinta niti ni resno lotil in je pomagal kolegom. Druga etapa bo nekaj povsem drugega.

Precej težja, tako da bo Phil Bauhaus skoraj zagotovo izgubil zeleno majico vodilnega v skupnem sešetvku. Žalec bo gostil start 5,4 km dolge zaprte vožnje. Sledila bosta dva sprinta za točke. Najprej v Braslovčah, potem v Šoštanju. Po 68,5 km dirkanja pa bodo kolesarji prišli na najvišjo točke etapo. Govorimo o 718 metrov visokem vzponu Lipa, ki je dolg 4,9 km. Povprečni naklon je 6,8-odstoten, vzpon pa spada v drugo kategorijo.

Sledil bo spust v Vransko in vrnitev v Žalec. Potem pa sprint v Šentjurju. Cestah bo od tu naprej precej bolj razgibana vse do kraja Štore, kjer bo še zadnji sprint. Sledil bo vzpon druge kategorije na Svetino. Ta je dolg 5,6 km, povprečni naklon pa je 7,1-odstoten. Po prihodu na 697 metrov visok vrh sledi krajši spust in ravnina ter krajši vzpon do Celjske koče. Potem pa spust v Celje in priprava na zaključni vzpon.

Če se je etapa leta 2019 končala v samem Celju, se bo tokrat spet po 147 kilometrih dirkanja končala na Celjskem gradu. Podobno, kot leta 2018, ko je bil tam najboljši Rigoberto Uran. Veliko scenarijev je možnih. Pred tremi leti je na spustu napadel Matej Mohorič, a so ga potem na zaključnem klancu ujeli. Etapa se bo začela ob 11:15, cilj pa je po najhitrejši časovnici predviden nekje med 14:45 in 15:17.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ