Dirka po Sloveniji: Bo priložnost za ubežnike?

Dirka po Sloveniji: Bo priložnost za ubežnike?
10.06.2021 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

3. etapa. Tadej Pogačar v zelenem. Ob njem močna ekipa. Do presenečenj v tretji etapi dirke po Sloveniji ne bi smelo priti. Bomo pa na razgibanem terenu priča zanimivemu dirkanju.

Tretja etapa na dirki po Sloveniji bi prav lahko prinesla ali nov sprint ali pa morda celo uspešen pobeg. Po izjemni predstavi Tadeja Pogačarja v drugi etapi do Celjskega gradu, bodo stvari zdaj bolj jasne.

Pogačar bo s kolegi iz UAE Team Emirates, ki so pokazali, da so prišli na to dirko zelo dobro pripravljeni predvsem branil zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku. Matteo Trentin pa se bo - če je pozdravil poškodbe po padcu v prvi etapi - poskušal udeležiti morebitnega zaključnega sprinta. A to vsekakor ne bo sprint celotne glavnine. Brežice bodo gostile start, cilj pa bo v Krškem. Etapa bo dolga 166 kilometrov.

Kolesarji bodo imeli na voljo tri sprinte - Kozje, Sevnica in Kostanjevica na Krško - in tri vzpone tretje kategorije. Najprej Drensko rebro. Gre za 4,2 km dolg klanec s 4,3-odstotnim povprečnim naklonom. Ba vrh 401 metra visokega klanca bo karavana prišla po 42 kilometrih. Po 97 kilometrih bo vrh vzpona na Studenec. Ta je dolg 5 kilometrov, povprečni naklon pa je 4,1-odstoten. Sledil razgiban del ter spust in ravninsa skozi Kostanjevico na Krki in Krško.

Potem pa še vzpon na Sremič. Vrh leži na 440 metrih nadmorske višine. Vzpon je dolg 4,1 km, povprečni naklon pa je 4,1-odstoten. Od vrha do cilja bo še 20 kilometrov. Najprej spust, potem nekategroziran vzpon in spust ter ravnina do cilja. Etapa, ki je po vsej verjetnosti prezahtevna za sprinterje, prelahka pa za hribolazce. V Brežicah se bo karavana na pot podala ob 11. uri. Na cilju kolesarje pričakujemo med 14:52 in 15:17.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ