Dirka po Sloveniji: "Boj za vsak centimeter asfalta"

Dirka po Sloveniji: "Boj za vsak centimeter asfalta"
17.04.2019 AVTOR: DZ, foto: sportida / Tour of Slovenia

26 dirka po Sloveniji. Ekstra kategorija, pet etap. Pet World Tour ekip. 814 kilometrov. Primorska in Predmeja. “Težavnost dirke se letos vsekakor stopnjuje iz etape v etapo,” je dejal Bogdan Fink.

Dirka po Sloveniji bo potekala od 19. do 23. junija. Kot smo že pisali, se bo začela v Ljubljani in končala na prenovljenem glavnem trgu v Novem mestu. Vožnje na čas tokrat ne bo. Organizatorji so pridobili licenco Ekstra kategorije. Na dirki bo tudi pet ekip iz World Toura: Bora Hansgrohe, Mitchelton Scott, Bahrain Merida, Dimension Data in UAE Team Emirates. Skupaj bo na startu dobrih 125 kolesarjev. Borili se bodo za zeleno majico. Najtežji klanec bo Predmeja na Primorskem. Kolesarji letos ne bodo prečkali tisočih metrov nadmorske višine.

"Letošnja zelena pentlja bo vsekakor drugačna od prejšnjih in bo na poseben način znova kolesarsko zaobjela Slovenijo. Trasa bo kolesarsko karavano popeljala najprej od Ljubljane do Rogaške Slatine, nato od Maribora do Celja, potem od Žalca do Idrije, nato od Nove Gorice do Ajdovščine ter na koncu od Trebnjega do Novega mesta. Letos ni velikih vzponov in tudi ne kronometra, zato bo skupnega zmagovalca in tistega, ki bo dokončno oblekel zeleno majico ter dvignil pokal – repliko najstarejšega kolesa na svetu – pravzaprav odločala celotna proga in dobesedno boj za vsak centimeter asfalta," je v uradni izjavi za javnost dejal direktor dirke Bogdan Fink:

"Najvišja točka letošnje dirke bo vzpon na Predmejo v četrti etapi. Znova bo zanimiva tudi zadnja etapa letošnje dirke, ki se bo ponovno končala na tokrat prenovljenem novomeškem Glavnem trgu in zagotovo ne bo povsem šprintersko obarvana kot smo bili vajeni v preteklosti.” Dirko bosta po uro in pol do dve na dan prenašala tudi TV Slovenija in Eurosport. Tokrat celo Eurosport 1, kar pomeni, da bo dirko spremljalo še več gledalcev iz kar 120 držav.” Gostitelji startov in ciljev etap se bodo spet potegovali za naziv NAJ gostitelja dirke. Lani je ta lovorika pripadla Kamniku, ki je gostil cilj kraljevske etape.

IZJAVE NA NOVINARSKI KONFERENCI
Tadej Pogačar, UAE Team Emirates: "Dve beli majici z dirke že imam, tako da bi bilo super, če bi osvojil še zeleno. Tako kot na vsaki dirki, bom dal vse od sebe in bom skušal zmagati. Celotna dirka je težka, na štirih izmed petih etap se lahko zgodi marsikaj. Mislim, da se bo treba boriti tudi za bonifikacijske sekunde na letečih ciljih in morda sodelovati tudi v sprintu kakšne manjše skupine v zaključkih etap. Etapa do Idrije bo vsekakor zelo težka in lahko se naredi velika selekcija, lahko pa tudi ne. V cilj lahko pride manjša skupina, dan kasneje pa bo še težja etapa z vzponom na Predmejo. Tudi ta dan je možen prihod manjše skupine v cilj, naredila pa se bo še nadaljnja selekcija."

Marko Kump, Adria Mobil Cycling Team: "Dirka bo zagotovo zahtevna in hkrati bolj privlačna za gledalce, saj se lahko v vsaki etapi zgodi marsikaj, še v prvi in zadnji, ki sta načeloma sprinterski. Ni ciljev na klance, pred ciljem pa je vedno zanimiv spust. Z mojega vidika sta seveda najbolj zanimivi prva in zadnja etapa, na katerih bom ciljal na visoke uvrstitve. Mislim, da bo tudi v prvi etapi vendarle prišlo do ciljnega sprinta, prav tako tudi v zadnji. Mislim, da bo na Glavni trg v Novo mesto najprej pripeljala glavnina, morda ne celotna, zagotovo pa bomo videli sprint več kolesarjev."

Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke Po Sloveniji: "Vrhunske ekipe, ki bodo tudi letos nastopile na dirki Po Sloveniji, so zagotovilo, da je pred nami ponovno vrhunska prireditev. Že prva etapa letošnje dirke je izredno razgibana in kljub pričakovanjem, da se bo prvi dan končal s skupinskim sprintom, daje razdalja med Ljubljano in Rogaško Slatino možnost pobega aktivnim tekmovalcem. Drugi in tretji dan se obetajo prvi testi za tiste, ki si želijo končne zmage. Težavnost dirke se letos stopnjuje, saj bodo tekmovalci vsak dan morali prevoziti več višinskih metrov, zaključki etap pa niso samo težki, ampak tudi tehnično zahtevni. Kolesarji bodo morali biti skoncentrirani vseh malo več kot 800 km, kolikor je dolga letošnja trasa. Najvišja točka letošnje dirke bo sobotni vzpon na Predmejo. Tudi zadnja etapa letošnje dirke ne bo čisto sprinterska kot smo bili sicer vajeni v preteklosti. Zahvaljujem se podjetju Adria Mobil, generalnemu sponzorju Telekomu Slovenije, Slovenski turistični organizaciji, startno – ciljnim destinacijam ter vsem ostalim mestom in regijam, ki ste podprli ta izjemni športno-turistični projekt. Prav tako gre zahvala vsem sponzorjem in donatorjem ter nenazadnje vsem prostovoljcem, ki nam pomagate pri izvedbi."

Samo Ošina, direktor za množični trg v Telekomu Slovenije: "Dirka Po Sloveniji sodi med najpomembnejše športne dogodke v Sloveniji, ki povezuje športnike, rekreativne kolesarje, ljubitelje kolesarstva in navijače. Zato dirko že vrsto let ponosno podpiramo in držimo pesti za naše kolesarje. Verjamemo, da bo tudi letošnja dirka Po Sloveniji dirka presežkov in sicer tako z organizacijskega kot tekmovalnega vidika. Prepričan se, da bodo na svoj račun prišli tudi navijači, ki bodo po vsej Sloveniji prav gotovo ustvarili odlično vzdušje."


Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije: "Slovenska turistična organizacija se je, po odličnih rezultatih v lanskem letu, za sodelovanje pri kolesarski dirki Po Sloveniji odločila tudi letos. Lani smo prek televizijske mreže Eurosport in družbenih omrežij v svet ponesli znamko I Feel Slovenia in Slovenijo predstavili kot izjemno zeleno deželo s številnimi znamenitostmi in gostoljubnimi ljudmi. V sodelovanju s partnerji v projektu in destinacijami smo dosegli odlične rezultate. Slovenija je namreč očarala več kot 9,3 milijona gledalcev, ki so boj za zeleno spremljali na televizijskih kanalih Eurosporta, prek različnih družbenih medijev pa so lanske objave v povezavi z dirko dosegle več kot 37,6 milijona sledilcev. Trud organizatorja ter partnerjev je nagradila tudi Mednarodna kolesarska zveza in dirko klasificirala v višji razred. S tem smo dobili priznanje, da delamo dobro in verjamem, da bomo letos s skupnimi močmi zopet izpeljali odmeven športni dogodek, ki bo navdušil ljubitelje kolesarstva v Sloveniji in po svetu. STO bo v partnerstvu s slovenskimi turističnimi destinacijami in Adrio Mobil tudi letos zakupila oglaševalski prostor na globalni televizijski mreži Eurosport in tako zagotovila letošnji prenos dirke. Za dodatno promocijo slovenskega turizma in dirke Po Sloveniji pa bomo ponovno izvedli podporni projekt Kolesarski ambasadorji Slovenije. Pet izbranih kolesarskih navdušencev s ključnih trgov slovenskega turizma in z dobrim viralnim dosegom bo med 28. majem in 2. junijem kolesarilo po izbranih destinacijah naše države. Pri tem bodo spoznavali našo turistično ponudbo, naravne in kulturne znamenitosti ter kulinarično ponudbo, kar dopolnjuje tudi sklop promocijskih aktivnosti Slovenije kot evropske gastronomske regije 2021."

Matjaž Leskovar, Sektor prometne policije Generalne policijske uprave: "Mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji je kot največja kolesarska prireditev na našem območju, ki traja kar pet dni, tudi za slovensko policijo velik varnostni izziv. Za varnost tekmovalcev, organizatorjev pa tudi udeležencev v prometu bo tudi letos skrbelo večje število policistov. Postavljena trasa je zaradi svoje razgibanosti in vpetosti v ostalo cestno infrastrukturo precej zahtevna, dodatno pa bo varovanje oteženo zaradi povečanega prometa, saj se v tistih dneh že začenja tudi poletna turistična sezona, ki precej obremeni promet na naših cestah. V preteklih letih je slovenska Policija odlično opravila svoje delo. Z vidika varovanja in urejanja prometa na takšnih obsežnih športnih dogodkih se lahko suvereno postavimo ob bok drugim evropskim policijam, ki imajo z zagotavljanjem varnosti na tovrstnih tekmovanjih, tudi večjih in še odmevnejših, morda bogatejše izkušnje. Dobro opravljeno delo policistov pa poleg visoke ravni varnosti za vse tekmovalce pomeni tudi pozitivno promocijo prireditve, policije in države. Da bi kolesarska dirka tudi letos minila varno tako za tekmovalce kot ostale prometne udeležence, svetujemo vsem, ki se bodo v tistih dneh podali v promet, da se seznanijo z načrtom tekmovanj ter lokacijami in časom zapor. Tako bo zagotovo tudi manj slabe volje zaradi zaprtih cest in obvozov ter morebitnih zamud, ki lahko nastanejo. Ob tem pa pozivamo, da prometni udeleženci dosledno spoštujejo prometno signalizacijo, navodila policistov in redarjev."

Značke: Dirka po Sloveniji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ