Dirka po Sloveniji: Dobrih petsto km, Trije Kralji in ljubljanski prolog

Dirka po Sloveniji: Dobrih petsto km, Trije Kralji in ljubljanski prolog
17.04.2014 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Sloveniji so razkrili traso 21. slovenske preizkušnje, ki bo tudi tokrat junija. Vse skupaj se bo začelo v Ljubljani, končalo pa v Novem mestu.

Ekipe na dirki po Sloveniji: Adria Mobil, Radenska, Reprezentanca Slovenije, Cannondale, Lampre Merida, Katjuša, Orica GreeEdge, Androni Giocattoli, Bardiani CSF Inox, Team Colombia, TopSport Vlaanderen, NetApp Endura, Rusvelo, Neri Sottoli, Synergy Baku, Meridiana Kamen, Vini Fantini Nippo, Area Zero D'Amico.

Že 21. dirka po Sloveniji bo potekala med 19. in 22 junijem. Najprej bo na sporedu 8,8 km dolg prolog po ljubljanskih ulicah. Naslednji dan se bo vse preselilo na Dolenjsko.

Začetek etape bo v Ribnici, kolesarji bodo morali premagati dva kategorizirana vzpona. Najprej vzpon tretje kategorije na Vagovko, potem pa še vzpon prve kategorije na Strmo Reber, ki so ga morali kolesarji na dirki po Sloveniji že premagati. Cilj bo v Kočevju.

Tretja etapa bo, kot je to že v navadi, najtežja. Začela se bo v Rogaški Slatini. Dolga bo dobrih 190 kilometrov. Kolesarji pa bodo morali prevoziti tudi štiri kategorizirane vzpone. Dva tretje kategorije ter po enega druge in prve kategorije. Košnica, Padeški Vrh in Veliko Tinje bodo najprej na sporedu. Potem pa bo kolesarje čakal še najtežji zaključni klanec – Trije Kralji.

Začetek zadnje etape bo gostila Škofja Loka. Dva gorska cilja tretje kategorija pa zagotovo ne bosta dovolj težka, da bi prišlo do večje selekcije. Tako lahko pričakujemo sprint glavnine v Novem mestu. Tam se bo po 514 kilometrih tudi končala 21. dirka po Sloveniji.

19. junij, prolog: Ljubljana (prolog)
20. junij, 1. etapa: Ribnica – Kočevje 160,7 km
21. junij, 2. etapa: Rogaška Slatina – Trije Kralji 192 km
22. junij, 3. etapa: Škofja Loka – Novo mesto 153 km

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ