Dirka po Sloveniji: Naj se že začne ...

Dirka po Sloveniji: Naj se že začne ...
11.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sportida

V sredo, 12. junija se bo začela že 30. dirka po Sloveniji. Torek je bil namenjen novinarski konferenci. Zdaj je čas, da se petdnevna preizkušnja, polna vrhunskih kolesarjev začne.

Murska Sobota bo letos gostila začetek petdnevne dirke po Sloveniji. Tu je že vse pripravljeno na začetek jubilejne 30. preizkušnje pri nas. 23 ekip s kolesarji iz kar 31 držav je že v Murski Soboti oziroma okolici. Letos bo na startu kar sedem ekip iz svetovne serije.

Med izpostavljenimi kolesarji, ki bi se lahko borili za zeleno majico so vsekakor lanski zmagovalec Filippo Zana, Pello Bilbao, Ben Healy, Antonio Morgado, Domen Novak, Tobias Halland Johannessen … Eden izmed najbolj poznanih kolesarjev je vsekakor Matej Mohorič, ki je izpostavil, da bo veliko stavil predvsem na tretjo in peto etapo.

Omenimo, da je Ineos v Slovenijo prišel z Jhonatanom Narvaezom, ki je dobil uvodno etapo na letošnji dirki po Italiji. Izjemna konkurenca pa bo med sprinterji. Tu so Dylan Groenewegen, Phil Bauhaus, Sam Welsford, Alexander Kristoff, Elia Viviani, Alberto Dainese …

Na startu so tudi tri slovenske ekipe: Adria Mobil (Marcel Skok, Tilen Finkšt, Nicolas Gojković, Barnabas Peak, Anže Skok, Jaka Špoljar, Aljaž Turk), Ljubljana Gusto Santic (James Derrick, Natan Gregorčič, Dylan Hopkins, Viktor Potočki, Andy Sampson, Mihael Štajnar, Ting Wei Ling) in KK Sava Kranj (Marcel Gladek, Nejc Komac, Jaka Marolt, Gašper Otoničar, Teo Pečnik, Grega Podlesnik, Matic Žumer). Dirka se bo začela s sprintersko etapo od Murske Sobote do Ormoža. Ta bo dolga 192 kilometrov.

Etape na dirki po Sloveniji 2024
1. etapa: Murska Sobota – Ormož (191,9 km)
2. etapa: Žalec – Rogaška Slatina (177,9 km)
3. etapa: Ljubljana – Nova Gorica (160,5 km)
4. etapa: Škofljica – Krvavec (147,2 km)
5. etapa: Šentjernej – Novo mesto (156,9 km)

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ